-
Reset czasu systemowego
Jakim programem można zrobić reset czsu systemu dla modułu SZL?
Wiem że Tool32 ale gdzie ktora opcja i podobno w IScie jest ale nie mogę znaleźć.
Jestem po wymianie SZL z innym Vinem.
Został zmieniony WinKFP tylko czytałem że trzeba reset czasu systemowego zrobić.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
-
Do skrótu do inpy w polu "element docelowy" dopisz na końcu: TD-530.IPO
Zapisz zmiany i uruchom inpę.
Pojawi się inne menu.
Powinna tam być opcja Airbag analyze. Jest tam też opcja uruchamiania czasu systemowego
-
He he. Inpa to jedyny program ktory mi nie dziala
-
Niestety próbowałem dziś zresetować czas systemu i bez skutku. Ista ma taka opcje w planie kontrolnym. Wszystko restartuje tylko nie przelacznik zespolony. Znalazlem też w Tool32 opcję przy SZL zeitsystem_started i nic.
Inpe odpaliłem ale jak dopisuje TD-530.ipo to wyskakuje że niewlasciwa lokalizacja elementu docelowego.
Jaka jest dokladna ścieżka?
\inpa.exe\TD-530.ipo?
-
Myślę, że ta dopiska "TD-530.ipo" to chodzi o podanie parametru startującego dla Inpy. Poszukaj, czy masz w ogóle taki plik .ipo
-
Tak ma wyglądać ścieżka dostępu w skrócie:
C:\EC-APPS\INPA\BIN\INPALOAD.exe TD-530.IPO
-
Niestety. Inpa odpala ale zaraz jest błąd compiling script abort.
Problem jest jeszcze że nie moge tego modulu przerobić NCSem. Chcialem otworzyć i nic nie zmieniać. Podczas zapisu wywala błąd zwiazany z końćowka pliku źe jest nie zgodny. 07 a w NCS Dummy wyskakuje 08. Zmiany na 08 nic nie dają. VIN sie zmienil po WINKFP, kąt skalibrowany. Pozostał tylko błąd czasu systemowego i wali błędem poduchy na zegarach.
-
Nie zawsze zmiana VIN za pomocą WinKFP wystarczy.
Czasem trzeba tool32 jeszcze raz podać mu właściwy VIN. Najczęściej wraz 18 znakiem, czyli sumą kontrolną.
Opcja bodajże fg_auftrag
-
No właśnie w SZL nie było Write VIN czyli mowisz ze fg_auftrag.
-