-
Czujnik Poziomowania
Witam. Postanowiłem wreszcie powalczyć z powracającym błędem: ''Level Control System Failure'', który niedawno zamienił się w stały błąd: ''Level Control System Fault''. Diagnostyka komputerowa wykazała błąd czujnika samopoziomowania (na szczęście pompa nivo w porządku) Numer OEM tego czujnika to: 37146784697. Wiem, że znajdują się one na tylnej osi i są dwa, po jednym na każdą stronę. Wiem też,że odpowiadają również za poprawną regulacje zasięgu świateł ksenonowych. Nie wiem tylko, czy to są dwa identyczne czujniki umieszczone po obu stronach auta, czy może jest rozróżnienie na prawy i lewy czujnik?
Pozdrawiam.
-
W e65 miałem jeden z tyłu i jeden z przodu czujnik.F 01 są przy każdym kole.
-
Jeden? "bmwstore" pokazuje dwa na schemacie...
-
Jak ma poziomowanie to ma chyba nawet 3 albo 4 czujniki, na 100% ma 2 z tyłu.
-
No właśnie! Są 3 w tym 2 z tyłu, pytanie czy oba takie same, czy jednak inne...
-
Nie jestem w 100% pewnien, ale na tyle są takie same i na przodzie chyba też, mogą się różnić ramieniem albo tym łącznikiem.
W E53 z pneumatycznym zawieszeniem miałem 4 takie same, nie wiem czy ktoś to przemodził, ale osobiście 2 sztuki wymieniałem i używki za 30zł śmigały.
-
Mi trzy lata temu nawalił jedny, teraz drugi. Wtedy auto siadło na lewą stronę, teraz siedzi na prawej stąd moje wątpliwości...
-
Dla jasności w e65 mialem zwykłe amory z DD.Miałem jeden czujnik z tyłu i jeden z przodu.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka