-
Nawigacja E38 16:9
witam, tematów sporo ale ja potrzebuje konkretów auto z 1998 roku BMW e38 nie ma DSP mam tylko fabryczne radio kaseciaka i telefon, chcę zamontować nawigację 16:9 MK3, jak rozumiem potrzebna jest kompletna wiązka czytnik, wyświetlacz, moduł TV i tuner radiowy taki komplet mam okazję zakupić aktualnie jest oferta z BMW e53 i z e39 touring czy z e53 nie bedzie problemu ? co z DSP jeśli nie mam DSP
-
Myślę że najlepiej będzie zadać to pytanie w tym wątku http://7er.pl/showthread.php/34153-D...ym-tunerze-DIY
koledzy wyglądają na wyjadaczy tematu.
Mi się wydaje że musisz jeszcze oprócz pozyskania informacji czy się da to raczej poszukać czegoś pod swój model aby nie wyglądało jak pieść do nosa były do naszego modelu nawigacje 4:3( sam ja mam) i 16:9 ale wydaje mi się że antena GPS jest u nas w szybie wiec trochę miałbyś prucia. Poza samym wsadzeniem modułu
Ale zapytaj w tamtym wątku.
-
a to na pewno będzie potrzeba rozebrania wszystkiego, przykładam dużą uwagę do tego aby wszystko było jak najbardziej orginał nawigacja 4:3 też chodzi mi po głowie zestawy do kupienia są i to dużo taniej, wsumie było by to orginał czy do 4:3 są jakie najnowsze mapy ?
-
tak czy siak,żeby od podstaw włożyć ori navi musisz wypruć całe wnętrze,od foteli przednich,po kanapę,półkę i boczek z bagażnika ,a na końcu dokodowąć to wszystko
są mapy do 4:3 aktualne,a przynajmniej rok temu one na pewno były jak zakładałem navi u siebie
-
poczytałem poszukałem i wychodzi na to że 4:3 ekran sam ekran można wymienić na 16:9 pod wiązkę pasuje czy bedzie wyświetlacz to zależy od modułu tv albo wymiana na nowszy albo przeróbka starego, ale podobno czytnik mk2 będzie wyświetlać, to samo tyczy czytnika można wymienić na mk4 dvd pasuje i wtedy jest najnowsza navi i menu, przemyślałem wiec to i połowe kasy zostanie w kieszeni zamiast pakować sie od razu w zestaw 16:9 z innego auta lepiej kupic ori z e38 z 4:3 położyć wiązkę itd potem zmienić monitor moduł wideo i na mk4 czytnik
-
pytanie uruchamiam kompletny zestaw na stole navi 4:3 i mam biały ekran co może być nie tak ?
-
Brak komunikacji z autem po linii I/K-Bus. Bez tego nie odpali.