-
Steptronic na kierownicy
Witajcie. W mojej E66 są dwa przyciski na kierownicy steptronic.
I pytanko: dlaczego tylko dwa??
Nie ma tak jak w innych wersjach E65 dwa z przodu i dwa z tyłu do nabijania i redukcji biegów. Są tylko dwa od redukcji na górze kierownicy od strony kierowcy.
Ktoś może się orientuje o co tu chodzi?
pozdr.
-
-
Masz kiere albo całe auto z USA, tam na początku produkcji miałeś guzik L/D bez steptronika.
-
tak. zgadza się. auto było robione na rynek USA. Rok produkcji 12.2002r.
Dlaczego tak to rozwiązali?? Jakie zastosowanie ma taki osprzęt?
-
Pewnie różni się tylko kierownicą i guzikami oraz może softem.
Fizycznych różnic w skrzyni pewnie nie ma.
Ale odpuść temat, manualnej zmiany używa się tylko po zakupie do zobaczenia czy działa.
-
Dokładnie. Po co mi automat jak musze myslec nad zmianą biegów. Żeby to jeszcze łopatki były a nie te kretyńskie guziki.
-
Dzięki za odpowiedzi. Czasami przy agresywnej jeździe by się przydało... Ale po prostu ciekawość mnie zżera dlaczego na początku produkcji dali guziki tylko z jednej strony.
-
Longiem agresywna jazda ???? No weź. Opcja sport jest aż zanadto do takiej limuzyny.
Guziki są głupie :)
-
Guzik wciskasz, liczysz do 3 i zmienia bieg. Tak to wygląda. Nic nie pogonisz. Sport robi swoje
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
-
A ja czesto tego używałem,szczególnie jak w trasie trzeba było dynamicznie coś powyprzedzać.Zapinalem powiedzmy jakiś bieg i przy 3-3,5tyś obr. mogłem wystrzelić zza auta które miałem wyprzedzić.Mialem pewność że skrzynia nie pomiesza z redukcjami przy mocnym wciskaniu gazu.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka