-
Radio słabo odbiera
Od momentu jak kupiłem samochód (E65) to miałem wrażenie, że radio słabo wyłapuje stacje radiowe, ale że rzadko słucham to olałem sprawę. No ale wczoraj podczas jazdy gdy radio grało włączyłem ogrzewanie tylnej szyby i co.... radio całkowicie straciło sygnał i to już mnie wkur....
Próbowałem znaleźć podobny temat, ale głównie dotyczą e38... no chyba że to będzie to samo. Wzmacniacz anteny? Jeśli tak to gdzie go szukać w moim aucie?
-
Też mam ten problem jak odpale ogrzewanie szyby albo pompka od sprysków działa.
Zobacz czy scieżki masz całe, np przy przyciemnianiu szyb słabsze lubią się zerwać itp...
Tam jeszcze siedzi eleminator szeregowy, o ile dobrze pamiętam jak go odpiąłem to przestało szumieć ale ogrzewanie tez nie działało, ale to w innym BMW.
-
Szyby nie są przyciemniane,ale ok najpierw sprawdzę ścieżki.
A wie ktoś, gdzie szukać wzmacniacza anteny.
-
-
-
Dzięki właśnie poprzez google też trafiłem ne ten wątek.
-
U mnie nie działało radio ponieważ miałem ładowarkę do córki tableta kupiona na eBay juz mialem wymienić tuner kiedys przez przypadek corka wyjęła ładowarkę I radio zaczęło grać normalnie.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
-
Naprawa tej usterki nie powala na kolana, trzeba tylko zachować ostrożność przy demontaż lewego boczku http://allegro.pl/modul-wzmacniacz-a...MwZjllMjU4NQ==
To pudełeczko przywróciło sprawność mojego radyjka. Rozebrałem z ciekawości swój stary moduł, niestety zielona korozja poczyniła takie spustoszenie, że nic dziwnego, że odmówił dalszej współpracy.
Pozdr.
-
Zieloną korozję wspaniale usuwa szczoteczka do zebów i pasta. Później zmycue tego przy pomocy szczoteczki i benzyny ekstrakcyjnej. Ja tak czyściłem moduł SAM z Mercedesa.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka