Witam. Może ktoś z Was oglądał którąś z tych dwóch??
https://www.olx.pl/oferta/bmw-740i-v...tml#6fe5b5bfab
http://allegro.pl/bmw-e38-i6628185585.html#thumb/1
Czy wyglądają na godne zainteresowania?? Nikt nic??
Wersja do druku
Witam. Może ktoś z Was oglądał którąś z tych dwóch??
https://www.olx.pl/oferta/bmw-740i-v...tml#6fe5b5bfab
http://allegro.pl/bmw-e38-i6628185585.html#thumb/1
Czy wyglądają na godne zainteresowania?? Nikt nic??
Pierwsza ma z pewnością niespotykany kolor karoserii, Navriolett, poza tym ja może jestem zbyt wrażliwy na tym punkcie ale takie zdjęcia z fotelikami na tylnej kanapie, albo ciuchy w bagażniku reprezentujące grupę roboczą cieszącą się ogólnym poważaniem wśród społeczności, kojarzą mi się z tanimi chwytami żeby zmylić przeciwnika, człowiek myśli że jak od strażaka albo skoro dzieci woził to musi być zadbany...
Odnośnie samych aut to zdjęcia są tak zrobione że nie wiele ujrzysz, poproś ldzi o dokładne zdjęcia, pierwszy krok, później można coś radzić, pozdr.
Jeśli ta pierwsza posida instalacje gazową BRC to zalecałbym ostrożność. Ze względu na niespotykany kolor karoserii pozwolę sobie opisać. Kilka miesięcy temu widziałem w Niemczech E38 4.0 z 95 właśnie z takim wyposażeniem i obcierką na lewym tylnym błotniku. Padnięta lewa głowica, pourywane szpilki od cewek, listwy nadwozia były jeszcze w bagażniku - poprzedni właściciel zlecił zaszpachlowanie i polakierowanie w kolor nadwozia. Na pytanie jak je zamontować dostałem odpowiedź "auf Kleber" - na klej.
Druga to wg. mnie przerabianiec wydechowy - V8 2.8. Na dzień dobry do naprawy pixele w radiu, kierownica chyba wytarta.
przerabianiec znaczy co? Że wydech po obu stronach? To nie e39, że ma pojedynczy wydech! :rant:
Miałem kilka sztuk tego w życiu, oko zawsze też zawieszę i nigdy nie widziałem takiej kombinacji, co by tak chamsko końcowe tłumiki widać było.
2.8 ma wydechy z obu stron. A wystające końcówki to już fanaberia młodocianego zapewne :P
Dziękuję za odpowiedzi. Dziś oglądałem tą 728iA. Auto dwa lata temu przyjechało do Polski już z tymi wydechami. Moją uwagę zwróciły falujące obroty na biegu jałowym. Drzwi od kierowcy nie domykały się, było trzeba zamknąć jeszcze raz. Właściciel twierdził że zawiasy trzeba wyregulować. Od środka wyglądały jak puzzle układane prze dwulatka, które mają się zaraz rozpaść. Okno od strony kierowcy otwierało się na około 10 cm i stop. Podsufitka od wysokości zagłówków przednich foteli aż do tylnej szyby przymocowana na pineski. Dziwnie spasowana poduszka pasażera. Co do korozji to prawy tylni błotnik miał tylko jeden mały burchel. Mimo że oglądałem auto na parkingu w słabym oświetleniu zauważyłem że przód jakoś mi nie pasuje. Lampy nie były symetrycznie spasowane. Zjednej strony większy prześwit między lampą a maską, z drugiej mniejszy i dziwnie odstająca listewka pod lampą. Myślicie że to po stłuczce czy już lata robią swoje?? Co do wrażeń z jazdy to skrzynia jak dla mnie bez zastrzeżeń, motor podczas jazdy też wydawał się ok. Wiadomo 740iA to nie jest, ale dla mnie daje radę. Zawieszenie zachowywało się dobrze. Myślę że oddałby ją za 9 tysięcy, tylko czy warto??
Tak wygląda wyposażenie
S214 Automatic stability control (ASC+T)
S278 BMW light alloy wheel BMW styling
S401 Lift-up-and-slide-back sunroof, electric
S423 Floor mats, velours
S428 Warning triangle and first aid kit
S438 Fine wood trim
S441 Smoker package
S456 Comfort seat with memory
S494 Seat heating driver/passenger
S508 Park Distance Control (PDC)
S522 Xenon Light
S534 Automatic air conditioning
S629 Car telephone (GSM) w card reader, front
S690 Cassette holder
L801 National version Germany/Austria
S818 Battery master switch
Kolega trzeźwy? Daj sobie spokój.
Uważasz, że ząb czasu tak nadgryzł przód że się "rozpasowały" lampy? :) Przecież to musi być walone z każdej strony, zobacz ile to auto ma lat i ile kosztuje.
Nie spasowały mi się terminy żeby kupić odpowiednią bawarę. Obejrzałem kilka E60 i to co widziałem to nieporozumienie. E65 jedno - również dramat. Kupiłem pierwszego Mercedesa w świetnym stanie ;-)