-
To chyba jakiś spalony w blokach żart primaaprillisowy- bo zbyt wczesny.
Jeśli już lecimy po całości, to pochwale sie, że widziałem nawet 740iX :D
http://lustich.de/bilder/werbung/bmw-traktor/
Według wszystkich znaków na niebie i ziemi nie było takiego auta, które zostało zrobione w fabryce.
Skoro "ustrzeliłeś" takiego rodzyna- to gratulacje- ktoś zadał sobie niemało trudu w tę przeróbke.
PS. Wg. mnie ten temat powinien być przesunięty do "NA KAŻDY TEMAT / Humor / Off Topic "- nieważne, czy taki pojedynczy egzemplarz istnieje, czy nie.
Pozdro
-
Odpowiedź na temat: Nie było E38 4WD. Co meyle pisało w katalogu to ich sprawa. Błąd zrobili i już.
-
i jakie części maja do tej 728ix? Mają przednie półośki i dyfer? :D
-
Nikoś - wyluzuj :D - nie proś o kasowanie postów, których treść jest Tobie nie na rękę, a które nie są obraźliwe lub naruszające naszego regulaminu.
PS.
Nie podejmuj dyskusji - proszę - z tym postem. :x
-
nikt nie spi ;)
nie mozna kasowac postow tobie niewygodnych,kazdy ma prawo do wyrazania swojego zdania w kultularny sposob
sugerowac sie zdjeciem lub firma ktora umiescila taka informacje to zaden oknkretny dowod na to ze takie auto bylo..
-
a czy bylo e31 830??? bylo, a jedynie katalog filtrona podaje ten model, wiec mozliwe ze cos tam bylo....
-
Myślę że gdyby BMW AG wypuściło choćby najkrótszą limitowana serię wersji x to coś byśmy o tym wiedzili. Poza tym gdyby się na to zdecydowano to czy użyliby najsłabszej jednostki benzynowej w całej gamie? Przypuszczalnie padłoby na 4.4, 5.4 albo V8 D. Na 7-forum.com też stwierdzono ze taka wersja nie istniała. A powiedz mi skąd masz informacje że takie auto było i czym się różniło od RWD?
-
a dlaczego mialo by byc z wiekszymi silnikami???? pozatym inter cars tez sie myli????
http://ekatalog.intercars.com.pl/
tam jest 728ix i popatrzecie w innych wersjach sa dostepne czesci do "przeniesienia napędu" a w ix katalog milczy tz brak zamiennikow
-
Chodziło mi o to że zastosowanie napędu 4x4 miało by sens w silnikach o dużym momencie obrotowym ze względu na polepszenie właściwości jezdnych/tyrakcji. Wyobraźcie sobie jakby śmigało po zakrętach takie 750ix. Silnikowi 2.8 niczego nie brakuje, ale umówmy sie, demon prędkości to to nie jest, a wersji x robi się z tego auta taki bezpieczny i komfortowy przemieszczacz, przy tym dobry również na zimowe wypady w góry. A skoro wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że takie auto powstało, to ciekawi mnie dla czego jest tak mało popularne, a w zasadzie unikatowe. Nie ma ich nigdzie na sprzedaż, nikt nic o nich nie wie, co wskazuje na to że musiały powstac jakieś nieliczne egzemplarze. Fajnie by było sie dowiedziec czy można było takie coś wogóle kupić w salonie. I wogóle dowiedzieć się czegokolwiek o tym aucie poza tym że najprawdopodobniej rzeczywiście takie coś istniało. Może przy okazji letniej wycieczki do muzeum bmw uda się uzyskac jakieś informacje u źródła :D
-
Nikoś, trochę luzu. Nie opieraj się o informacje zawarte w katalogu InterCars, bo on zawiera błędy. Uważam, że jedynym wiarygodnym źródłem może być dokumentacja producenta a ta na temat podanego przez Ciebie auta milczy..... Nikt Ci oczywiście nie broni nakleić emblematów od innego auta i wprowadzać w błąd :)