-
Pomoc w wyborze 7 e38
Słuchajcie szukam sobie jakiejś furki ogólnie byłem za audi heeh ale jakoś mnie naszło na bmw jednak wiele o nich nie wiem. Znajomy podjechał 7 e38 3.5v8 i powiem szczerze ciekawe auto. Przeglądając aukcje trafiłem na to:
https://www.olx.pl/oferta/bmw-e38-72...tml#cf96103ee9
Warto zatrzymać się na dłużej czy jakaś ch!@#a z patatajnią???? kojarzy ktoś sprzęt, oglądał, ogólnie od handlarza bo ma kilka samochodów na sprzedaż a nie lubię ich jak diabli. W sumie silnik zwykły wiem że nie jedzie hehe no i manual wyposażenie szału też nie robi ale chodzi mi o wygodne i bezpieczne przemieszczanie się nie potrzebuje 5 sek do setki. Doradźcie coś Pany.
-
728 to najtańszy sposób na korzystanie z uroków serii 7. Dla mnie minusami są manualna klima, kominy z tyłu i manual.
-
Minusem srebrnego koloru jest to że ciężko się go maluje bo zawsze widać cienie ale to jak są wpylone drzwi pasażera z przodu pod listwą to przechodzi pojęcie :highly_amused:
Od strony kierowcy też jest troszkę łaciata ale nowe nie jest:stung: Klimę manualną bym przeżył ale skrzyni już chyba nie...
Odezwij się do kolegi sebobass. Może on będzie chętny sprzedać swoją e38 która na prawdę jest ogarniętym wozem.
-
Nie warta tej kasy. Opis typowego handlarza. Silnik zawieszenie i hamulce bez oznak zuzycia :) dobre.
Bez oznak rdzy - jak zapsikane ferba to bez oznak :)
Reasumujac: auto bez silnika (ale jak Ci pasi to ok.) Bez wypasu, siwy srodek, manual, 96r za ta forse. Ja bym odpuscil.
Pzdr.
-
Ok dzięki też mi te drzwi trochę podpadały nic szukam dalej. 2.8 mi w zupełności wystarczy chociaż takim 3.5 litra bym nie pogardził :P przy okazji jak te silniki się sprawują ? rozrząd na łańcuch to z 500tkm wystarczy ? no i chce coś z gazem wiadomo tniemy koszty :P
-
Miałem 2.8 co prawda automat ale złego słowa na ten silnik nie powiem żałuję jak cholera ze sprzedałem.
-
a tych automatów się bać czy nie bo te z audic to tak straszą ze zaraz 6k na remont a przecież nie wszystkie zajechane są... i jak z tymi silnikami 3.5 awaryjne czy nie ?
-
MIałem w życiu jedno auto w które od momentu kupna do sprzedaży - 9 miesięcy- nie zainwestowałem 50 groszy nawet. 535i V8 manual. Niestety przesiadłem się póżniej na 540i i to jest przepaść z mocą choć nie myślełem że 50 kuni może tak zmienić wóz. Manuala nie polecam, tylko automat. Szukaj 735i na automacie.
-
Powiem że się trochę zraziłem do tych v8 przynajmniej w audi a tu widzę ze zupełnie inaczej ziomek ma właśnie taki motor to zbiera się zacnie i spalanie mnie zdziwiło bo na trasie 13 gazu a w cyklu mieszanym 15 wynik rewelacja.
-
V8 Audi ma swoje bolączki a wóz nie jedzie jak byśmy tego chcieli. 340 koni a wydaje się że 220- miałem S6, S8, A8. Słabo to się zbiera dla mnie. 540i- co innego.
Ja 535i poleciałem do Chorwacji załadowany i uwaga- spaleanie z trasy poniżej 10L/100km. Ale jechałem do 130. Wtedy miałem mniej kasy niż dziś :-) Choć moja 535d na Bałkany kilka razy 170-180 i poniżej 9L/100 zawsze.