-
Autoalarm w e66 730d
Witam.
Może to głupie pytanie ale podpowie mi ktoś jak sprawdzić czy fabryczny alarm w samochodzie jest sprawny?. W jaki sposób go przetestować.
Nie mam zielonego pojęcia nawet jak działa, widzę tylko że pod lusterkiem wstecznym miga czerwona lampka i nic po za tym. Za pomoc z góry dziękuję.
-
Najprościej - otwórz okna, zamknij samochód, poczekaj chwilę aż się uzbroi i wsadź głowę do środka :)
Poza tym ją też inne czujniki - otwarcia maski, przechyłu, itp.
-
Albo zamknij drzwi pilotem będąc w środku (no chyba Ze masz comfort access to nie wiem czy sie da)
A pytanie z innej beczki czy jest możliwość zamknięcia auta bez uzbrajania alarmu? Np jak chce iść zapłacić na stacji i zostawić psa w aucie jak zamykam z pilota to po kilku minutach włącza sie alarm.
-
"Wyłącznie czujnika alarmowego pochylenia i ochrony wnętrza"
Ponownie nacisnąć przycisk LOCK pilota bezpośrednio po zblokowaniu. Lampka kontrolna krótko zaświeci, a potem stale błyska. Czujnik alarmowy pochylenia i ochrony wnętrza wyłączone będą aż do chwili ponownego odryglowania i zaryglowania."
-
O właśnie o to mi chodziło, czyli mam comfort bo z kluczykiem w kieszeni czy w reku siedząc w środku nic nie aktywowało alarmu. natomiast jutro spróbuję z kluczykiem po za zasięgiem. Dzięki Panowie.
Jeszcze pytanie: Mając alarm seryjny czy warto dać założyć jeszcze inny alarm? gniazdo z komputera już jest przeniesione.
-
Ja nie mam komfort a jak sobie zamknę z kluczyka to też nie uzbraja jak siedzę i się ruszam. Jak masz CA to masz chromowane klamki i otwierasz i odpalasz bez dotykania kluczka, który masz np w kieszeni.
A alarm to najprościej otworzyć maskę, przytrzymać czujnik zamknięcia uzbroić i puścić czujke od maski to zacznie wyć.
-
Otwieram bez klucza i klamki są chromowane ale odpalać bez klucza jeszcze nie próbowałem. Dziennie się czegoś uczę i odkrywam możliwości mojej Beci. To moje pierwsze BMW