Witam wszystkich,
Dzisiaj w końcu kupiłem moje pierwsze e32 750i :) problem mam z radiem, gra ale strasznie cicho. Miał ktoś może podobny problem i zna jakieś rozwiązanie albo powie na co zwrócić uwagę?
Dzięki
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wersja do druku
Witam wszystkich,
Dzisiaj w końcu kupiłem moje pierwsze e32 750i :) problem mam z radiem, gra ale strasznie cicho. Miał ktoś może podobny problem i zna jakieś rozwiązanie albo powie na co zwrócić uwagę?
Dzięki
To radio ma swój wzmacniacz jak się nie mylę. Tu szukałbym problemu.
Jak konkretniej można sprawdzić ten wzmacniacz? Zdjąłem obudowę, bezpiecznik wzmacniacza OK, co mogę jeszcze zrobić żeby upewnić się że wzmacniacz nie działa?
Najłatwiej po prostu przełożyć taki sam od kogoś u kogo działa. Będziesz miał pewność, że to on nawalił.
To wiem :) akurat właśnie nie mam nikogo z takim samym wzmacniaczem, dlatego pytałem czy jest jakiś w miarę prosty sposób żeby to samemu sprawdzić
Tylko pamiętaj ze były dwa rodzaje wzmacniaczy i różnią się one wejściem wiązki przewodów.
Jak się położyłem w bagażniku to widziałem naklejkę od spodu na wzmacniaczu, powinien tam być model. Radio mam Bavaria C Professional RDS i po VINie system HiFI
A gra jak z komórki schowanej pod poduszką :)
Wzmacniacz jest zazwyczaj z lewej strony bagażnika za obiciem zaś pod tylną półką znajduje się tuner do tego radia.