-
[ LPG] Gaśnie
Witam panowie posiadam instalacje 1gen. w moim 730 oparta na reduktorze Lovato Super 190km...i mam mały problem gdy jade z wyzsza predkoscia i spokojnei redukuje bieg z 5 na 4 lub z 4 na 3 auto potrafi w momecie wcisnietego sprzegła zejsc z obrotami nawet do 500 a czasem i zgasnac...co moze byc przyczyna
-
Witam
To bardzo częsty przypadek. Masz źle ustawiony gaz i to wszystko. Jeśli chcesz to zrobić na szybko to możesz ograniczyć dopływ powietrza do filtra powietrza i będzie git. Ja w swojej w swojej św pamięci Viki poprostu zgniotłem lekko rure dolotową do filtra powietrza i problem ustąpił, lub drugi spos to wykrecić rurę powietrza lekko w stronę komory silnika ale wtedy silnik zasysa gorące powietrze co nie jest zdrowe dla autka. Nie wiem jak dopływ powietrza jest rozwiązany w e32 ale prawie na 100% jestem pewny że auto przy wyższych prędkościach dostaje za dużą dawkę powietrza i dławi silnik. Pewnie przy mniejszych prędkościach problemu nie ma pojawia się on przy wyższych prędkościach. Jeśli masz jak piszesz instalację I generacji to ustawienie gazu jest mozolne ale da się zrobić. Jeśli jednak chcesz zrobić to we własnym zakresie na szybko to możesz spróbować tego sposobu który opisałem.
Pozdrawiam
-
Źle dobrany stosunek LPG-zasysane powietrze. W I generacji ciężko to ustawić, a w całym zakresie obrotów wręcz niemożliwe...
-
ja to nazywam zdmuchiwaniem swieczki :) zanim zalozylem sekwencje w bylej e32 to tez mialem taki objaw i wsadzilek kapturek plastikowy ze znicza do rury dolotowej powietrza i problem znikl ;] wiec moj przedmowca dobrze radzi ,pozdrawiam
-
Co do tego kapturka kolego to mozesz jasniej wytłumaczyc co i jak...pozdrawiam
-
kolego pomysl o zalozeniu blosa i po sprawie ja mam w e32 750 dwa reduktory i dwa blosy
od tej pory brak problemow z gazem
-
nie radze blosa, tez to przepraktykowalem , szybko pozegnasz sie z przeplywomierzem i spalanie tez bedzie mega. kupilem znicz taki jak na cmentarz heh z kapturkiem plastikowym ( nie dekielkiem metalowym tylko kapturek plastikowy taka ala kapliczka) dobralem tylko odpowiedniej wielkosci zeby wszedl w rure ta ktora idzie do obudowy filtra powietrza. ten kapturek ma w kolo otworki zeby znicz sie palil i nimi bedzie powietrze przelywac z mniejsza moca i nie powinien juz gasnac, mozesz zrobic cos innego byle by troche ograniczyc doplyw powietrza
-
ale moze tez byc tak ze reduktor sie juz skonczyl i nastal jego czas ;] gdyby tak sie okazalo to moge ci odsprzedac za mala kase reduktor BRC SUPER ten najwiekszy jezdzilem na nim 2m-c bo przeszedlem na sekwencje tez w e32 m30b30
-
Reduktor odpada bo niecały miesiąc temu był regenerowany tzn. membramy uszcelki elektrrozawory, jutro powalcze z metadą z zniczem i sie okaze czy cos dało