Podczas hamowania odczuwalne jest bicie z tyłu. Tarcze wydają sie ok- nie ma zużycia-rowek po klockach. A dodam ze łączniki stabilizatora mam z tyłu do wymiany- jutro sie za to zabieram.
Wersja do druku
Podczas hamowania odczuwalne jest bicie z tyłu. Tarcze wydają sie ok- nie ma zużycia-rowek po klockach. A dodam ze łączniki stabilizatora mam z tyłu do wymiany- jutro sie za to zabieram.
Wątpię,żeby przez łączniki stabilizatora było odczuwalne bicie przy hamowaniu.Organoleptycznie nie sprawdzisz czy tarcze nie są zwichrowane,nawet jeśli wydają się ok.Ja bym stawiał na tarcze.
Też mi się wydaje że to tarcze. Ale jak się upewnić?
Najlepiej wrzucić na tokarkę.Jeśli nie będą idelnie proste lekko przetoczyć i będzie ok.
tylko jesli nie masz znajomego to jak zostawisz auto w warsztacie to cena za rozebranie, sprawdzenie, przetoczenie może być taka sama jak kupienie nowych tarcz, klocków i zrobienie samemu. :) Jest to na prawdę proste, wymaga dobrego podnośnika i podstawowej wiedzy o mechanice.
Domyślam się jak zdjąć klocki i tarcze gdybym miał problemy to mam nadzieję że mogę liczyć na pomoc kolegów z forum :)