-
Swiatła
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem Bmw 7 12.2003r i chcę zapytać odnośnie świateł i przelącznika auto służącego do włączania światel. Są u mnie czujniki zmierzchu ponieważ światła włączają się automatycznie, ale podczas dnia światła nie włączają sie w ogóle. Czy to normalne? Może auto jest za stare? a może coś jest uszkodzone? Czy światła powinny włączać się za dnia?
-
Wg. mnie auto normalnie się zachowuje. Kilka lat temu nie było ustawy nakazującej jeżdżenia z włączonymi światłami mijania dlatego opcja auto działa dopiero kiedy czujnik będzie niedostatecznie doświetlony czyli o zmierzchu bądź tunel itp
-
Wszystko gra. To jest opcja, jak sam zauważyłeś, włączania świateł po zmierzchu. W dzień nie bedą one świecić. W Twoim wypadku najlepiej zakodować sobie kompem światła do jazdy dziennej przy wykorzystaniu żarówek z drogowych.
-
Ja również tak właśnie uważam że to wiek auta. Ale dla pewności chciałem zapytać. Dzięki.
-
Zakoduj sobie DRL na długich.
-
Nie koduj ...wygląda to żałośnie. Jak nie pamiętasz o włączaniu świateł to zakoduj sobie opcję automatycznego włączania świateł po odpaleniu silnika (po zapłonie)
-
Dokładnie jak Miro mówi! Wygląda to jak światła w ŻUKU- nie obrażają auta z PRL-żolte i paskudne. Zawsze światła możesz włączyć ręcznie w dzień
-
To tagfarlich_ece na aktiv i na automacie zawsze sie będą świecić.
Ja na długie mam włożone jakieś osramy cos tam i świecą na coś około 4350K jak moje ksenony więc jest dobrze, nadal nie ma ideału ale jest dużo lepiej, nie ma żółtego światła (i tak siedzę w środku i tego nie widzę)
Szkoda mi ksenonów żeby je świecić w dzień, żarniki się wypalają, odbłyśniki też. A regeneracja reflektora w E65 jest nie opłacalna bo raz rozcięty nie będzie szczelny jak nowy (tak mi mówiły 2 firmy co to regenerują)
No ale jak kto chce.
-
Z ta szczelnoscia to ciekawa teoria, mi po ponad dwoch latach od regeneracji nic nie przecieka i nic nie paruje... Z tego co zauwazylem male ciecie bylo jedynie w dolnej czesci klosza.
-
Tak mi mówiły 2 firmy co się pytałem o to czy dadzą mi kilkuletnią gwarancję na parowanie/szczelność.