Jak wymienić łącznik stabilizatora tył w E32. Śruby dało się odkręcić ale za nic w świecie nie mogę zdjąć drugiej strony ze stabilizatora. Jak wymienić tuleje metalowo-gumowe w wachaczu przód.
Wersja do druku
Jak wymienić łącznik stabilizatora tył w E32. Śruby dało się odkręcić ale za nic w świecie nie mogę zdjąć drugiej strony ze stabilizatora. Jak wymienić tuleje metalowo-gumowe w wachaczu przód.
Rozumiem ze w pytaniu sa zawarte dwa tematy?
Niestety ten lacznik z tylu po odkreceniu srubki to po prostu na sile trzeba zdjac. Mozna oczywiscie rozciac...
tuleje w wahaczach przednich sciaga sie jak wszystkie inne tujeje - prasa. Jak nie masz prasy (lub naprawde dobrego imadla) to lepiej sie nie zabieraj za to.
jeśli chodzi o wahacze i tuleje to można też wyciągnąć starą tuleję za pomocą spawarki:):)
ale szkoda roboty, najlepiej wymontować wahacze i podjechać do jakiegoś warsztatu, szybko i sprawnie na prasie to zrobią a i koszt będzie normalny.
odswiezam temat jako ze wymienilem laczniki z przodu bo pukal jeden to mam pytanie po czym poznac ze laczniki tylnego stabilizatora sa do wymiany ?
po prostu po luzach
zobacz jaki jest stan gum na tych lacznikach, jak guma jest sparciala, popekana to najlepiej wymienic.
to znaczy, ze stukow nie bedzie slychac?
sprawdzaj zawsze luzy, jeśli są nie takie jak powinny być to element kwalifikuje sie do wymiany