-
kupiłem e66 730d
Siemka po przerwie. Kupiłem wkońcu 730d z serwisu BMW 2006r. 167000 przebiegu i uwaga- zerwany łańcuch rozrządu- masakra co?
Przebieg jest sprawdzony bo to auto właściciela serwisu- mam od niego 535d z przebiegiem 120000.
Prawie full opcja, czarna.
Powiedzcie mi tak na oko jaki może być koszt naprawy?
Łańcuch najprawdopodobniej jest w misce olejowej- tak mówił mechanik.
Dzięki z góry za podpowiedzi.
-
Jak wytrzymał 1670000km to duzo i tak.
Wkładaj nowy motor jakiś pewny.
Albo powalcz z gwatancją jak od wlasciciela serwisu ASO jak sie domyslam, prywaciarz mogl auto podszykować i kupno od takiego to jeszcze gorzej.
-
ja kupiłem z uszkodzonym motorem, teraz kwestia czy to naprawiać czy szukać motoru? Wiec gwarancja odpada.
Ja myślałemże łańcuch jest nazwijmy to "wieczny" i po ok 300000 trzeba tam zaglądnąc. Nie ma sensu tego naprawić? Motor w miare to 5000 i dalej. Myślęże w tygodniu będę miał więcej wiadomości co i jak
-
Aaa, auto ma 167000km, ja przeczytałem 1670000km.
Oddaj do mechanika, on będzie miał dojścia do sprawnych motorów.
Poskłada ci wszystko.
A w ten przebieg twoich aut nie wierze, chyba że masz wydruk wizyt w ASO razem z corocznymi TUVami.
Ale wydruki z ASO i TUV też czasami są nic nie warte, znam takich co przed ASO kręcą licznik o połowę i w aso jest 30 000km zamiast 60 000km.
-
Cześto bywam w Poznaniu więc dam znać to zobaczysz na własne oczy jak wygląda 10 letni wóz z takim przebiegiem :-) Ja daje sobie rękę obciąć za autentycznośc bo auta mam od zaufanego sprzedawcy. ASO BMW Berger. Ostatnio było 328i z chyba 1992 roku w cabrio z przebiegiem 54000 km. Niesty zostawił go dla siebie 7000 euro.
Za 535d dałem duuużo więcej niż w PL ale wiem co mam . A 730 kosztowało 6800 Euro z motorek kaput- to chyba też nie mało. W niemcowni cene dyktuje przebieg i jego potwierdzenie.
Pozdro
-
6800 Euro normalna cena mi się wydaje. W Opocznie za 25 000 PLN pakują nowe silniki bez osprzętu do serii F więc do Twojego w tej cenie też by się zmieścił i za 50 tys. będziesz miał furkę na lata.
-
25000 PLN? Musiałbym na łeb upaść chyba. Szczerze to wolałbym reanimować ten bo wiem co mam i pewnie wyjdzie podobnie jak wymiana na inny niewiadomo jaki z jakim nalotem.
-
Ja mówiłem o praktycznie nowym silniku ze sprawdzonego źródła z gwarancją a nie o silniku za 5 tys. z allegro. Ogólnie nie masz co sobie z głowy włosów rwać bo jeżeli za max 30 tys. PLN kupiłeś auto z niskim, udokumentowanym przebiegiem i w tak zadbanym stanie jak mówisz to masz tu naprawdę jeszcze dużą rezerwę w funduszach na zrobienie tego auta na tip top. Zrobisz silnik i wydasz mniej niż np. ja za swoją bez pakietu startowego i będziesz wiedział co masz.
-
25000 wow za taką cenę, to ja też otwieram warsztat i będę pakował sobie kasę do kieszeni.
Kolego oddaj do mechanika, który zna się na rzeczy i niech zobaczy jak tam dalej sytuacja wygląda, a potem naprawiaj, bez strachu 3 litrowy diesel nie jest taki drogi. Jak nie masz kogoś takiego zaufanego, to mogę Ci polecić człowieka, który to ogarnie za normalne pieniądze.
-
Mam chłopaka co mi już ogarnął remont amerykańskiego V8 szwedzkiego V6 i siedzi tylko w grubych motorach. Więc powinien temat ogarnąć. Na razie czekam na pełną diagnozę co tam się nawyprawiało. JAk tam mógł pójść ten łańcuch to mnie bardzo zastanawia?