-
Witam B-szcz e38 4.0d
Witam , jak z zaleceń administratora, startuje z ponownym przedstawieniem osoby.
Prawie nowy , bo drugi raz po latach zarejestrowany , z bmkami od długiego czasu , teraz e60 3.0d i e38 4.0d ,i 300C
Pozdrawiam wszystkich użytkowników i forumowiczy.
Co do auta tematycznie to e38 4.0d 2000r
Auto stare ale jare , nakład kilku tys już poszedł - alu , doprowadzenie mechaniki do stanu używalności , wiadomo wszyscy wszystko robią przed sprzedażą :)
Z planów to lakier - kilka wkurzających mnie wgniotek (drzwi-parkingi) , do szału mnie doprowadza jak widzę jak wychodzą z aut opierając drzwi na cudzym aucie
Wnętrze to niestety szare skóry dla mnie , albo wymienię na czarne , albo coś ładnego chwycę w szarzeni , choć inni twierdzą że zagniotki da się przeżyć.
Co do samego zakupu , to kiedyś było też e38 3.5 , teraz poszło na 4.0d -a tak bo tej konfiguracji nigdy nie miałem.Z samego auta jestem zadowolony , silnikowo nie żałuje bo jest fajna opcja i naprawdę nie ma co tendencyjnie podchodzić bo to fajny silnik.Auto spala ok 13,4L w mieście board , dotankowanie wyszło 12,7L , bardzo ładnie dla mnie , stary typ auta a e60 3.0d wychodzi mi 10-11L.
No nic , bo książkę napisze .
Pozdrawiam i do zobaczenia na drogach.
-
Witaj poprosimy o zdjęcia zwłaszcza 740d :)
-
Witam Przyjaciela:) Standardowo wrzuć jakieś fotki.
Też mam ten silnik, ale w e65 i również tak jak Ty jestem zadowolony.
Pozdrawiam.
Szerokości i bezawaryjnosci!
-
-
Bardzo ładna, najfajniejszy środek - taki jak u mnie ja bym go zostawił jak jest..
-
Dzień dobry , odświeżam i po krótce co już zrobione :
Zawiecha
Korekta lakieru
Lakierowanie skór
Trochę mechaniki przy silniku ( turbo , wtryski , itd)
Praca przy barwieniu słupków i podsufitki w czerń
Ostatnia modyfikacja to tv 16:9 i wprowadzenie tv dvbt , aux
Środeczek odżył jednym zdaniem :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f2705692eb6.jpg
Z ostatnich planów to wymiana jasnej tapicetki na czarną-w trakcie poszukiwań
-
Jak barwiłeś podsufitkę i słupki? Nie ma tzw "chmur"?
-
Demontaż , pistolet i bejcowanie , bejcą zewnętrzną wodną. Wodną technologią bo:nie wysusza włókien zawartością rozpuszczalników i nie klei , i ładnie się wchłania w sukno(równomiernie).
Po natrysku , ok 10 min , szczotką krótką o miękkim włosiu tylko tak delikatnie przetrzeć żeby włos się podniósł , efekt dobry,może nie jednolity ale oglądali znajomi i myśleli że to oryginał taki (zamsz ).
Pozna tylko ktoś kto się dobrze na bmce zna .Nie jest trudno zrobić a efekt jest zadowalający.
Nie ma na pewno takich przejść jak przy sprayu matowym jak to u niektórych widziałem :distracted:
-
Może jeszcze pokażę jak skóry wyszły -malowanie , własna praca .
było:wiadomo , powycierana w newralgicznych miejscach ,teraz jest GIT
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4f888bdb747.jpg
-
Dzień dobry w Nowym Roku , z e38 740d przyszedł czas na e65 (10.2004r) ,przedlift bo przedlift ale zdecydowałem bo wolałem zdrowszy egz. niż lifta z tysiącem usterek(w tym budżecie), co zrealizowałem. Silnik wersji eko -3.0d bo wyprowadzka z miasta nastąpiła , więc i km do pokonywania zdecydowanie więcej. Generalnie jest ok , przebieg 320tys -sprowadzona, dziś już umówiniony na pełen servis , raz a dobrze , i myślę że ten rok będę zadowolony z eksploatacji.
Pierwsze foto przy pucu pucu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79d089c40b24.jpg