-
Brak iskry
Witajcie posiadam bmw e 65 z 2002 roku i mam taki problem że nie odpala brak iskry i prawdopodobnie nie wtryska benzyny a paliwo do listwy dochodzi ... wiem że może być to czujnik wału korbowego jak i czujnik wałka rozrządu jeden od prędkości obrotu a drugi od inpulsu wałka czy mam rację ??? Może być to wina też np masy silnika ??? i jeszcze jedno pytanie o co chodzi z inpulsem do ECU o ile się nie mylę, macie pomysł jak wykluczyć każdą usterkę ??? ... pozdrawiam
-
Podłącz pod komputer, sprawdź błędy i wrzuć je tu razem z opisem (same numery błędów nie wystarczą). Tak dla formalności podrzuć też jaki masz silnik.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
-
-
Aktualnie czekam na koputer ale między czasie wstawiłem nowy czujnik położenia wału i nic zamieniłem czujniki wałka i nawet kable też lipa masa silnika jest nawet spóbowałem dać dodatkową masę i tez nic myślę że teraz tylko kom pomoże ...
-
Musisz się przestawić. W tym aucie pierwsze co robisz, to podłączasz kompa, a nie zmieniasz czujniki miejscami. To już nie te czasy.
-
-
Pierwszy błąd 1720 to prędkość pojazdu awaria obwód drugi to 1525 przestawienie walka rozrządu strony ssacej rząd cylindrów 1 stopień wyjściowy komputera a ostatni 1531 to nastawnik walka rozrządu b rząd cylindrów 1 przerwany obwód ... Sygnał na listwe wtryskowa jest prąd stały do cewki jest i masa tez tylko brak sygnału
-
Rozrusznik kręci? Masz jakieś inne błędy w innych modułach?
Dwa ostatnie błędy są prawdopodobnie powiązane. Z przodu silnika masz 4 zawóry sterujące vanosami. Do każdego idzie mała wiązka przewodów. Zobacz czy te wiązki są całe i wszystkie podpięte.
Jeżeli sam tłumaczysz błędy, to ich nie tłumacz i wklejaj w oryginale :-)
Najlepiej "drukuj" błędy do pliku xps. Musisz zmienić podczas drukowania drukarkę na "xps printer". Dajesz wtedy print/drukuj i zapyta się gdzie zapisać plik. Taki plik potem możesz normalnie otworzyć i zaznaczać i kopiować tekst z niego.
-
Tak kręci bez problemu i na kompie pokazuje ruch silnika
-
A tak w ogóle to to auto Ci już jeździło, czy cały czas się zmagasz z usunięciem uszkodzeń?
Mi to trochę wygląda jak rozkodowany kluczyk i immobiliser odcina zapłon, ale nie wiem czy w takiej sytuacji rozrusznik powinien kręcić czy nie.
Poszukaj wątków na ten temat, no i kompleksowo przejrzyj auto pod kątem błędów, nie tylko moduł silnika.