-
Malowanie
Witam panowie dziś z moją zieloną krówką byłem u lakiernika powód lusterko do malowania prawy błotnik przedni zderzak tylni zderzak wszystko z lewej strony tak kupiłem.Koszt to 2400zł dodam że lakiernik ma swój warsztat kilka dobrych lat i na codzień zajmuję się malowaniem opli i toyot nowych które z transportu zostały uszkodzone oprócz tego ma podpisane umowy na naprawy bezgotówkowe z wszystkimi ubezp.ale do rzeczy na 7 nie są to jakieś mega obtarcia ale mnie drażnia problem polega natym że po zmierzeniu każdego z elementów okazało się że kazdy element posiada między 140 a 160 mikronów czyli posiada ori lakier i teraz do brzegu czy watro wg.Was malować ten błotnik??zderzaki i lusterko wiadomo plastik itd i nikt jak lakier będzie dobrze dobrany nie będzię się czepiał ale ten błotnik sam nie wiem
JAK UWAŻACIE????
-
Pokaz zdjęcia. Jestem z branży więc może coś uda mi się mądrego doradzić :)
-
Miro wkleje wieczorem foty
-
Nie patrz na to jak będzie przy sprzedaży tylko na siebie. Najwyżej zrób zdjęcia jak jest teraz i schowaj je dla jakiś upierdliwych klientów. Ale z doświadczenia wiem, ze z miernikami to dziwacy zawsze. Raz miałem auto w pełni oryginalnym lakierze na sprzedaż, napisałem o tym, a oni przyjeżdżali i sie kłucili że malowane :D Nie wiem co Oni mieli za mierniki, bo albo mnie nie było przy tym albo zanim przyszedłem to juz je chowali.A w końcu przyjechał mądry i wziął :)
-
Ja bym błotnik zostawił. Na "ostro" ciężko będzie się wstrzelić z kolorem a przy tym,za tym może też Ci wypic maskę i błotnik żeby się odcień nie różnił. Ja bym zostawił to w spokoju. Na zlocie nic tam złego nie widziałem....
-
@Aldik dla mnie auto w ori lakierze to priorytet. Innego nigdy nie kupuję. Takie mam zboczenie zawodowe. Za dużo tego wszystkiego widzę na co dzień od kuchni i wiem jak takie auta "bezwypadkowe" wyglądają zanim trafiają do sprzedaży . Osobiście tylko lakieruję . Nie pracuję na przygotówce ale mam to na co dzień przed oczami. xxxxxxxxxxx
-
Miro ale wiesz też że własnie mase aut z powodu zwykłych zarysowań jest malowanych :)
-
Ale koledzy tacy jak miro wolą kupić samochód składany z 4 w tym samym kolorze ale nie malowany niż fajny egzemplarz z malowanym jakimś elementem np po obcierce😉
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
-
yyy ale to juz jakaś teoria rodem klienta kowalskiego :D
-
Taka sama jak ze nie kupie malowanego samochodu bo napewno było rozbite w mak
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka