Witam pytanie o wisko, silnik m62b44 zaraz po odpaleniu auta i załączeniu wiskozy jestem w stanie bez problemu zatrzymać ja palcem, pytanie czy sprzęgło wiskozy nie powinno mi palca upier@#$ić ? Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam pytanie o wisko, silnik m62b44 zaraz po odpaleniu auta i załączeniu wiskozy jestem w stanie bez problemu zatrzymać ja palcem, pytanie czy sprzęgło wiskozy nie powinno mi palca upier@#$ić ? Pozdrawiam
Podbijam pytanie. Mam to samo tyle, że w e65, wiatrak chodzi naprawdę wolno i można go bez problemu zatrzymać gołymi ręcami xd Czy tak powinno być???;>
A po co ma wisko być spięte na zimnym silniku?. Im wyzsza temp tym większe spięcie wiskozy. No pełnym rozgrzanym silniku nie zatrzymasz sprawnego wiska 'palcem'.
Prawidłowo działające wisko dziala następująco przy odpaleniu zimnego silnika wisko przez okolo minuty dziala jak by bylo zwarte na stale po nie calej minucie zwalnia i dopiero gdy osiagnie temperaturę spowrotem sie zalancza także panowie wisko macie do wymiany a przedmowcy poznajcie dzialanie sprzegla wiskotycznego pozdrawiam
Faktycznie jak wymieniałem u siebie w 728 to też na zimnym było spięte ale żeby aż minute?. U mnie było krócej raczej.
Dzięki wielkie jutro wymieniam
Czyli sprawne wisko za każdym razem po odpaleniu zimnego silnika powinno się bezwzględnie załączyć na pełnych obrotach tak???;> Dopiero potem zwalnia???;> Proszę o potwierdzenie ewentualne zaprzeczenie. Pozdrawiam.