-
poliuretany
Witam panowie mam problem z tulejami w zawieszeniu w styczniu wymienialem te ktore tego wymagaly na ori ale jak wlecialy na auto wiadra z naciagiem to po jakims czasie juz czuje luzy delikatne wiec chcial bym wszystkie wymienic na poliuretanowe no i moje pytnie brzmi gdzie dostane caly zestaw jakie kupic jaka twardosc sa jakies rodzaje moze czy moze samemu dotyczyc . Wiem ze bedzie twardo i tak ma byc :encouragement:
-
-
stracisz na komforcie podróżowania, beda wieksze hałasy, drgania itp., podejrzewam ze dłużej wytrzymają niż zwykłe tuleje gumowe.
-
Ja mam u siebie z przodu na wachaczach i na stabilizatorze wlasnie poliuretany, na wachaczach mam poliuretany czerwone, a na stabilizatorze żółte, różnią sie one twardością. Żółte są najtwardsze. Jeżdzę juz na nich dosyć długo, nic złego nie zauważyłem.
-
U siebie mam przód zrobiony na czerwonych, w stabilizatorach poszły zwykłe gumy Febi. Fajnie jak wymieniasz cały zawias, wtedy masz najlepszy efekt. Co do tego co napisał Piciu o stracie na komforcie podróżowania i hałasie według mnie ma się nijak do rzeczywistości. Co innego jeżeli dołożysz do tego odpowiedni zestaw twardszego amora + springi. Sam zabieg wraz z dobrym ustawieniem geometrii na pewno poprawi Ci prowadzenie samochodu.