-
Woda na dywaniku
Witam. Dzisiaj zauwazylem mocno mokra wykladzine przy pedale gazu, widac ze woda zcieka gdzies po srodkowej czesci na prawo od pedalu. Przerabial ktos taki problem? Co moze byc przyczyna? Dodam ze pod autem kapie troche woda myslalem ze to z klimy ale teraz widze ze to wlasnie w tej. Zesci gdzie mokry jest dywanik. Nagrzewnica puscila? Czy moze jest tam cos jeszcze gdzie moze wyciekac woda?
Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
-
Jeśli ubywa ci płynu w układzie chłodzenia to napewno nagrzewnica
-
Hmm wydaje mi sie ze wody nie ubywa. Od tamtego roku nic nie dolewalem a jest miedzy min a max. Przyjze sie jeszcze jaki poziom bedzie. Jak nie to przyjdzoe mi rozbierac cala deske. Moze ma ktos jeszcze jakis pomysl?
-
A masz szyber dach??? Jesli tak to sprawdz przewody odprowadzajace wode z dachu
-
kolego , nawet jeśli nie masz szyberdachu , to pod obudowami filtrów powietrza z dwóch stron masz odpływy wody , które zapychają się brudem i liśćmi . Przepchaj je czymś , przedmuchaj kompresorem i po problemie . Przerabiałem to w dwóch sztukach , max 1 godzina pracy . wyguglaj sobie schemat albo zdjęcie tego otworu żebyś nie szukał . A jeśli ci sie niechce to znajdz jakiegoś dowbrego fachmana od szyberdachów , oni też ci to zrobią za parę złotych
-
Mam szyber ale ich odplywy koncza sie przy kolach, przed zima to sprawdzalem. Viptrans pod obudowami filtrow mowisz. Niechodzi o to ze sie nie chce, lubie grzebac i grzebie przy nim w kazdej wolnej chwili tylkl latwoej sie robi jak soe wie gdzie ;-) nie chcialbym na darmo deski zrzucac. Takze dzieki za wskazowke, po weekendzie sie zabieram. Mam nadzieje ze u mnie tak jak w twoim przypadku bedzie dokladnie tak jak piszesz.
-
Temat wody w na dywanikach E65 był całkiem niedawno poruszany...
http://7er.pl/showthread.php/17843-e...-PASA%C5%BBERA
-
Dodam tylko ze dzisiaj bylo sucho i cieplo, auto ok godz 12 chodzilo na podworku z 2 gidziny bo lapkiem sie bawilem, po czym pod autem troche wody i mokry dywanik, mozliwe ze z klimatronika gdzies sie zbiera woda?
-
Tutaj masz filmik który bardzo ułatwi ci odnalezienie odpływów :
https://www.youtube.com/watch?v=FyDeJsfetoM
-