-
Softclose montaż
Witam,mam mały problem otóż chce zabrac sie za montaż domykania klapy bagażnika w moim e32 lecz mam problem. Wydaje mi sie ze brakuje mi wtyczki. Ale pewien nie jestem. Tak wiec czy soft close to jest podpinany pod duża wtyczke czy mala na zdjęciu? http://www.yvesreiser.lu/photos/softclose/sc_17.JPG
automatycznie drugie moje pytanie czy gdyby to była ta duża to czy moge podłączyć to jakos inaczej zeby działało ?
-
Zdjęcie, do którego link wkleiłeś pochodzi z instrukcji dokładania soft close.
Jest to co prawda instrukcja w języku niemieckim, ale wyjaśnia skąd wziąć zasilanie i bynajmniej nie jest to żadna z wtyczek, o które pytasz.
Możesz użyć szukajki. Wyskoczy TAKI lub TAKI temat.
Masz elektryczną roletę?
-
Nie mam niestety rolety. Nie rozumiem niemieckiego i nawet na translatorze nie moge tego rozszyfrować
-
W takim razie wiesz moze gdzie sie wpiąć ?
-
Dociąganie potrzebuje tylko stałego +12V i uziemienia.
Możesz się wpiąć pod cokolwiek co ma stałe napięcie i uziemienie. Najlepiej wtedy dać jeszcze jakiś bezpiecznik po drodze.
-
ewentualnie w okolicach tych wtyczek ze zdj powinna byc jeszcze jedna podluzna na 6 pinow
-
A możecie podpowiedzieć gdzie najlepiej sie podpiąć ?
-
Musisz sam poszukać. Nikt Ci nie powie, wepnij się tutaj, bo to będzie najlepsze.
W ostateczności możesz nawet podpiąć się pod aku.
Zobacz wtyczkę, o której wspomniał Jarek. W niemieckim DIY autor pisze o wtyczkach od instalacji telefonu i/lub haka.
Najlepiej weź miernik i posprawdzaj gdzie jest 12V cały czas, bez kluczyka w stacyjce.
-
Ja dokladalem jakies 2tyg temu.. wpialem się + i - w kostkę od lamp przy lewym tylnim błotniku i jednym kabelkiem w niebieski od centralki przy klapie i pozniej wyregulowalem klape zeby ładnie dociagalo i łapało ją w odpowiednim momencie i finito. Czas od 30min