-
Odpala i po 1 sek gaśnie
Ale mi dziś numer wywinęła .
Przyjechałem wieczorem na chatę i zgasiłem autko mimo ,że zawsze zostawiam włączone bo muszę otworzyć bramę więc po niechcącym zgaszeniu zaraz go ponownie odpaliłem a on... zgasł.
Nie zastanawiając się odpalam ponownie, chodzi około sekundy i zgasł. Zrobiłem tak z 10-15 razy a on za każdym razem zapala i gaśnie.
Ja już blady i zielony ale myślę zamknę go i otworzę może pomoże. Tak więc zrobiłem ale dalej to samo jeszcze przez dwa kolejne razy. Próbowałem zaraz po odpaleniu szybko dodać gazu ale był brak reakcji na pedał gazu . Przy trzeciej próbie od zamknięcia i otwarcia auta odpalił i nie zgasł. Teraz pali normalnie za każdym razem.
Podpiąłem INPA i totalnie zero błędów . Kompletnie nic nie zapisało. Co mogło być przyczyną ,że nawet żadnego błędu nie zapisało.
Z doświadczenia z poprzednią E65 tyle ,że była to 745 a nie 730 wiem że pompa paliwa nawet jak jest odpięta nie generuje żadnego błędu. Czyżby dziś się zawiesiła albo przekaźnik z pompy paliwa się zawieszał ? Jakaś wielka niewiadoma.
Może komuś się coś takiego zdarzyło ????
-
Miro ja w sumie całkiem niedawno przerabialem ten problem. U mnie winowajca okazał się czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej chociaż też obawiałem pompę paliwa. Sprawdź go. Pozdro!
-
Juz wszystko jest ok. Może jakiś paproch się do niego dostał ale go już zeżarła ...hmmmm Zobaczymy czy sie powtórzy . Dlaczego nie wygenerował żadnego błedu ? To mnie zastanawia,aczkolwiek jak w poprzedniej zmieniałem pompę paliwa i zapomniałem zapiąć wtyczkę na pompę po czym próbowałem odpalać auto też nie było żadnego błędu.
EDIT : Kurcze ,szukałem po całym necie i wygląda ,ze przy silniku M54B30 nie ma czujnika ciśnienia na listwie paliwa :(
-
Ja tak kiedyś miałem w Saabie 900 2,5 V6. U mnie wtedy kabel przepływomierza został przyciśnięty przez akumulator, przetarł się i dotykał karoserii - wtedy auto nie paliło. Kilka miałem takich akcji, zanim przypadkiem namierzyłem o co kaman.
-
Panowie ,tfu tfu tfu...tfu Wszystko jest OK. Chyba tylko zaświrował jakiś moduł.