Witam,
Pytanie jak w tytule, coraz bardziej dojrzewam do spróbowania serwisu u profesjonalistów.
Jak Wasze doświadczenia? (najlepiej z serwisami BMW we Wrocławiu / Katowicach)
Ma to jakiś sens w ogóle tam jechać?
Wersja do druku
Witam,
Pytanie jak w tytule, coraz bardziej dojrzewam do spróbowania serwisu u profesjonalistów.
Jak Wasze doświadczenia? (najlepiej z serwisami BMW we Wrocławiu / Katowicach)
Ma to jakiś sens w ogóle tam jechać?
Według mnie nie ma sensu.
Zapłacisz kosmiczne pieniądze za robocizne,a wiedzę mają przeciętnych mechaników.
Z częścia tematów mogą sobie nie poradzić.Ewentualnie wymiana wszystkiego po kolei.
ASO oznacza wysoką cene,niekoniecznie najwyższą jakość.Pracują tam tacy sami ludzie jak w przeciętnym warsztacie.
Tylko,żę mają dostęp do nowoczesnych komputerów diagnostycznych,schematów itp.
nikt Ci nie ogarnie auta jak ty sam :)
lepiej dać do znajomego mechanika ;)
Gdyby rzeczywiście było tam po co jeździć starszymi beemkami, pozostaje już tylko jedna przyjemność... dowiadywać się na forum tylko najbliższych spotkań, zlotów...
Prawda jednak jest taka, że wyszkoleni serwisanci z "tamtych lat", już dawno są na zasłużonych emeryturach. A jeśli nawet jaki się ostał, to najprawdopodobniej prowadzi dziś własną działalność.
Problem w tym, ze serwisy często nie wiedzą co i jak bo są nauczeniu wymienianiem całych części, może sie okazać ze wymienią pół silnika za 10 tyś a kolega zrobi Ci to za 200zł :)
Od kiedy aso to profesjonaliści, ale są tacy od aut klasycznych w Polsce, jeżeli nie zrobisz sam, tylko tacy Ci zostają.
W ASO w ogóle nie ogarniają takich aut jak E38. Byłem u kumpla w ASO na przeglądzie to wszyscy mechanicy się zlecieli zobaczyć ostatnie "prawdziwe BMW" :D Sam przeglądał mi auto bo on na szczęscie ogarnia temat ;)
Dziękuję. Oszczędzę sobie zatem wydatków.
Wyślę 4 maila do warsztatu cursora, może odpiszą :flame:
;)