Witam. Napiszę krótko i rzeczowo. Odpalam autko, chodzi sobie 30 sekund na wolnych obrotach po czym gaśnie. Co obstawiacie???;> Pompa paliwowa, pompa wtryskowa czy czujnik common rail??? Pzdr.
Wersja do druku
Witam. Napiszę krótko i rzeczowo. Odpalam autko, chodzi sobie 30 sekund na wolnych obrotach po czym gaśnie. Co obstawiacie???;> Pompa paliwowa, pompa wtryskowa czy czujnik common rail??? Pzdr.
Robiłeś odczyt błędów? Od tego bym zaczął, bo w przypadku e65 nie jest tak prosto, że tylko 3 wymienione przez Ciebie rzeczy mogą powodować efekt gaśnięcia silnika.
Najpierw sprawdziłbym błędy w całym samochodzie.
Możesz jeszcze spróbować dolać paliwa. Jeśli się uspokoi to możliwe, że pompa w baku(ta do przelewania między komorami) nie ma zasilania.
Odpowiada za nią moduł airbag na prawym środkowym słupku
Stawiać to sbie morzna u bukmachera a nie w naprawach pojazdów !
Było tak: Zrobiłem 200km trasy po czym zostawiłem samochód na noc na rezerwie (range: 50km) Wstaję na drugi dzień rano,odpalam samochód, ten chodzi pół minuty po czym gaśnie. Odpalam jeszcze raz, naciskam pedał gazu i wraz ze wzrostem obrotów następuje taki basowy dźwięk (buczenie) właśnie jak dzwiek zatartej (spalonej) pompy paliwowej. Dlatego obstawiam wlaśnie to. Co wy na to???
Tak może być, przez 30sekund wypalił to co było w wężach/filtrze i nie chodzi dalej bo jest problem z pompą :)
Nie do końca tak jest że raz odpalił i już koniec tylko odpala cały czas ale po chwili gaśnie. Myślicie że jak doleje paliwa to odpali i już będzie chodził czy lepiej nie ryzykować i od razu na lawete???;>
A więc tak: Dzisiaj rano dolałem 10 litrów paliwa i spróbowałem odpalić bestię. Odpaliła od razu po czym po około minucie zgasła, za drugim razem to samo, a za trzecim już normalnie. Samochód chodził zauważalnie lepiej po dolaniu tych 10 litrów do baku, aczkolwiek układ i tak wydaje mi się zapowietrzony (za niskie cisnienie). Samochód od razu zawiozłem do mechanika na diagnozę. Jakl myslicie - pompa międzykomorowa w baku???;>
Po podpięciu auta pod kompa okazało się że pokazuje błąd: Czujnik ciśnienia na listwie wtryskowej" Podobno to dość częsta bolączka silnika m67. Przerabial już ktoś z forumowiczów ten temat??? Zastanawiam się nad wymianą tego czujnika i mam nadzieję że problem ustanie.
Też miałem ten błąd M67 gdy auto gasło przy mocniejszym przyciśnięciu gazu.
Winowajcą okazał się filtr paliwa