-
E38 Navi
Witam. Moje Bmw to e38 z 99r 730d posiadam mala navi , chcialbym wymienic monitor na 16:9 niestety nie wiem jakie to mk i gdzie to sprawdzic a moje pytanie brzmi .
Co potrzeba mi prócz monitora , jak wyglada sprawa navi od e39 ?? czy ramka pasuje od e39 czy sa to te same monitory ? Jak wyglada podłaczenie ?
Z góry dzieki :)
-
Elektrycznie będzie plug n play. Z E39 pasuje. Nie pasuje z E46 (znaczy się da radę, ale ma przetłoczenie, którego ty nie chcesz) i nie pasuje z X5 (inaczej spolaryzowany wyświetlacz, będzie słaby kontrast.
Być może będziesz musiał usunąć moduł TV, jeżeli masz nie obsługujący 16:9. Menu pozostanie bez zmian, będzie tylko rozciągnięte, jak chcesz te nowocześniejsze, jak z E39 z końca produkcji, to do zmiany też czytnik navi na mk3 lub lepiej DVD mk4. Również plug n play.
-
rozciagniety ?? moglbys pokazac jakies foto??
-
wyobraź sobie to co masz teraz tylko rozciągnięte x2 :)
czytnik navi i tak jest sens wymieniać chociażby dlatego, że mapy szybciej działają i mają ładniejszy interfejs
-
znaczy ja z navi nie korzystam :D ale pedzie podlaczony czytnik do tego z telewizja dvd itp :>
-
Nie zawsze będzie menu rozciągnięte, ja miałem kwadratowe.
A co do tunera tv nawet jak twój nie obsługuje 16:9 to za 3 dychy kupisz taki co obsługuje, i w przyszłości możesz podłączyć dvbt lub kamerę.