-
Spreżyny od e39 do e32 ?
EDIT: tak żeby nie zaśmiecać napisze w tym wątku w skrócie tyl mam obniżony sa żółte sprężyny i amorki jakieś sporty nie znam nazwy tak juz kupiłem a że koło mi wystaje za nadkole to na zakrętach obciera albo jak ktoś z tyłu zasiądzie wiec twardsza sprężyna jest potrzebna znajomy ma dla mnie sprężyny fakt mam do niego 100km dlatego pytam i czy też warto rozbierać przymierzać od e39 -40mm czerwone MTS prawie nowe czy to siadzie u mnie i jak sie bedzie zachowywało jeżeli będzie pasować pozdrwiam
-
W zakrecie, bude podtrzymuja sprezyny - wiec jesli obciera koło, to nadal sprężyna zbyt miękka. Amortyzator ma za zadanie wytlumic odbicie sprężyny, by nie kiwało Tobą jak żaglowcem podczas sztormu. Oczywiście, jeśli zmieniasz sprężyny na twardsze, to amortyzatory też musisz zmienić na odpowiedbio twardsze (o większej sile tłumienia wyrażanej kN) bo zbyt słaby amor, nie poradzi sobie z tłumieniem bujania budy (odbijaniem sprężyn).
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
Wiec w takim razie jaki twardy zestwa na tyl polecacie
-
jakie tam masz sprężyny na tyle? ja mam -40mm i Bilstein B6 i jest w sam raz
-
Mam być szczery to nie mam pojęcia auto zostało zakupione na takim zawiasie wiem ze sprężyna jest koloru żółtego a dalej sie nie zagłebiałem sprzedajacy mowił ze sport i to widać jest nisko a z przodu mam czerwona i przód sie zachowuje tak jak sie należy ale wiem ze sporo obniżona jest i teraz jest mi się ciężko do tego odnieść fajnie by było podobną wysokość zachowac amortyzatory chyba jednak zostawic bo zachowują sie ok lecz sprężynę na twardsza tylko jak zmierzyć to o ile jest obniżona koło wystaje mi 1,5-2cm za nadkole jest to 18 opona 235/40 przy 10,5cala feldze tak zeby nie obcierało a ladnie nisko siedziało misja duza ale cos trzeba wykabinować nadkole itak bedzie rolowane tylko chciał bym szybciej zakrety pokonywac bo teraz potrafi obcierać a szczególnie jak ktos z tylu siedzi