-
Tryby pracy biegów
Nie bijcie - szukałem, ale naprawdę nie znalazłem :) Pytanie jest proste i banalne - mam 740 przedlift z 5HP30 tak więc nie mam możliwości zmiany biegów "ręcznie" po przełaczeniu lewarka w lewo. Mam natomiast na skrzyni przycisk który mogę przesunąć na "S" i na "A". I o ile tryb S domyślam się ze jest trybem sportowym (skrzynia trzyma silnik na wyższych obrotach) to nie mam zielonego pojęcia co to jest za tryb A ? Jak on działa i o co w nim chodzi ?
-
Jest to tryb adaptacyjny. Sterownik skrzyni dostosowuje jej pracę do Twojego stylu jazdy.
-
To ja też bym miał pytanie tylko mnie ciekawi skrzynia 6hp.
Czy jazda w trybie manualnym uczy coś skrzynię.??? Czy sterownik zastosuje nasz styl jazdy który stosujemy jadąc w trybie manualnym w czasie jazdy w trybie automatycznym ???
-
-
Skąd to jednoznaczne stwierdzenie ?
-
Ponieważ oprogramowanie skrzyni adaptuje się tylko w trybie automatycznym. Tak zostało napisane przez inżynierów i nie zmienisz tego choć byś chciał. Pozdro
-
-
Te tryby nadal nie dają mi spokoju :) Dotychczas myślałem że tryby są trzy - Sportowy, Adaptacyjny i "normalny", ale widzę że po przełączeniu na S na desce wyświetla się S plus biegi zmieniane są przy wyższych obrotach. Po przełączeniu na A na desce nie zapala się nic (ewentualnie gaśnie S jeżeli było włączone). Czy to oznacza że "A" to tak naprawdę standardowy tryb i tryby są tylko dwa ? (S i A ?)
-
Tak, tryby są dwa albo sport albo adaptacyjny, co do zmiany ręcznej możesz to tez robić ale nie jest to tak wygodne jak w nowszych skrzyniach z + i -