-
Bmw Recycling
Dzis przypadkowo natrafilem na taki film na yt .
https://youtu.be/AlYw9WBr6hs
Aż lezka w oku sie kreci jakie sztuki zostaja utylizowane i człowiek jest świadomy jakie gruzy jeżdżą po naszych drogach. Zauważyłem że pewne elementy jsk lampy zderzAki itp sa demontowane i odkladane, co z nimi się dzieję? Niektóre wozy wyglądają jak Nowe
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Pewnie te elementy są przetapiane :)
-
Najbardziej boli ta wypolerowana E38 , czemu oni tych aut po prostu nie sprzedadzą? Przecież jakiś zarobek na tym by był na pewno
-
Zobaczcie ze niektóre naprawdę dobrze wyglądają spód az lśni, pod maską jak sterylnie nie mówiąc o środkAch i rocznikach aut. Ja nie wiem czemu takie auta sa kasowane juz wolałbym aby zostały rozebrane na fanty
-
Tą są najprawdopodobniej auta eksperymentalne. Jest już gdzieś temat z podlinkowanym tym filmikiem.
@Edit: Tutaj przykładowy VIN takiego auta: WBAGL61010DM63150
-
Sprzedanie takiego auta też nie jest takie proste , no chyba że ktoś by chciał mieć pół samochodu przerdzewiałe po jednwj zimie . Samochody eksperymentalne nie mają ochrony antykorozyjnej i nie raz wygluszeń tak jak seryjny model
-
To czapa.. ale raczej takie samochody nie sa wystawianie na sprzedaż nigdy nie spotkałem sie z takim ogloszeniem . Ktos jakby pracowal przy takim demontażu i mial możliwość obrotem fantami z tych fur to został by bogaczem.
-
W niemczech jest to niemozliwe.
Tzn wszystko jest możliwe,ale sporo przy tym zachodu-tak samo jak ze przywozeniem takich klamotów do nas.Przeciez to smieci/zlom/szrot.
W fabrykach Mercedesa jest podobnie.
W nowych autach jak zdarzy się jakiś dołek czy obdrapanie to taka maska/drzwi/felga itp idzie do konteneta i potem na złom.
Części świeze warte po kilka tyś z malutenkim defektem idą na przetopienie.Na tym byłaby spora kasa.
-
To nie FSO,że się graty przez płot przerzucało.
-
Tak wiem ze nie FSO . kamery bramki magnetyczne , ogólnie nie te czasy .. ale jakby byla taka możliwość to mocno zaspokoila by rynek moim zdaniem jakas kiera , ekran , fotele , lampy , elektronika nie różniła sie o tych fantow co szły w naszych samochodach.