-
Regeneracja 5HP30 v12
Wczoraj moja skrzynia wypluła olej, na D rusza do przodu, na R cofa. Problem w tym ze wydaje dziwne dziewki oraz jak wchodzi na obroty to silnik się wyłącza. Mechanik stwierdził ze nadaje się do wymiany.
Skrzynia to 5HP30 z e38 5.4 wersja po lifcie.
Chciałbym się was poradzić, czy opłaca się taka skrzynie regenerować? na allegro nie ma żadnej teraz z v12 i dlatego myślę czy może jej nie oddać do naprawy.
Ktoś się orientuje jakie to są mniej więcej koszty. Oraz gdzie dobrze taka operacja przeprowadzą?
-
Obstawiam 5-7k zł.
W mojej 7 koszt naprawy to 5000zł. Mam rachunek od poprzedniego właściciela. Ale nie pamiętam co było robione. Naprawiana w Samko Warszawa.
Dwa lata temu robiłem skrzynie (co prawda w innym aucie bo w Volvo V70) i za generalny remont zapłaciłem troszkę ponad 6000zł w ASB Długołęka.
Tak więc koszt naprawy ASB jest zazwyczaj spory.
-
Ciekawe ile taka skrzynia po generalnym remoncie przejedzie. Ile Twoja mav571 ma nalatane od remontu? Bo jeśli chociaż połowę przejedzie co oryginał to warto wydać te 5-7k zł.
-
W tej chwili coś koło 50000km. Nie wiem ile posłuży ale ja nie robię więcej niż 10kkm rocznie więc mam nadzieję, że się szybko się nie dowiem.