hej ,
czy ktos podpowie gdzie profesjonalnie zrobią mi geometrie w f02 w warszawie ?
mam na mysli kogos kto zrobi to naprawde profesjonalnie z odwaznikami i obsluga komputera .
powoli juz trace cierpliwosc jezdzac do magikow ktorzy robią to "na oko"
Wersja do druku
hej ,
czy ktos podpowie gdzie profesjonalnie zrobią mi geometrie w f02 w warszawie ?
mam na mysli kogos kto zrobi to naprawde profesjonalnie z odwaznikami i obsluga komputera .
powoli juz trace cierpliwosc jezdzac do magikow ktorzy robią to "na oko"
a jaki masz problem, bo z tego co się orientuję to z przodu masz tylko zbieżność, a z tyłu zbieżność plus niewielki zakres geometrii?
ciężko to zepsuć...
Dobrą geometrię znam w Łodzi, zawsze mnie ratowali z opresji. Ale mają starą maszynę, ale elektroniczną i nie stosują odważników. W124 jest regulacja wszystkiego z przodu, z tyłu i wszystkich to pokonywało, nie ma trudniejszej regulacji geometrii w żadnym innym aucie.
Są drodzy, nawet bardzo, ale robią to dobrze, bo robią tylko to, a nie przy okazji.
Ogólnie jest problem z tym, bo goście mają maszyny za kilkaset PLN, a wiedzy zero, niektórych nawet pokonuje tak prosta matematyka.
problem taki ze opony sie nie zuzywaja rownomiernie (scina jedną strone), troche wibruje przy przyspieszaniu .
problem powstal po wizycie w warsztacie ktory demontowal caly wózek przedni podczas naprawy i po zalozeniu geometrii nie zrobili
łódź nie po drodze ;/ z racji tego ze na codzien mam duzo roboty musi byc lokalnie w wawie .
Właśnie zerknąłem, z przodu nie ma regulacji niczego poza zbieżnością. Jeżeli Ci zbiera jedną oponę, a zbieżność jest ok, to coś jest krzywo i nic z tym nie zrobisz.
Auto jedzie prosto?
Masz jakieś pomiary już zrobione?
Czego dotyczyła naprawa?
wymiana uszczelki miski silnika i miski skrzyni , trzeba bylo zdjac sanki/wózek. mozliwe ze zbieżność sie posypala - nie mam zadnych pomiarow tylko objawy scierania sie opony i wibracje - obie rzeczy moga byc spowodowane tez zbieznoscia.
auto troche sciaga na prawo jak puszcze kierownice.
poza tym dobrze by bylo zrobic kontrole zarowno przodu jak i tylu bo odkad mam to auto (kupilem uzywane) nie byly robione zadne pomiary
Czyli w zasadzie nic nie wiadomo na razie. Jeżeli nie pokrzywili wózka to zostaje sama zbieżność.
Daj znać jak będziesz coś wiedział, bo jestem ciekaw.
jasne :) jak tylko ktos zasugeruje dobry warsztat od zbieznosci/geometrii .. to dam znac
666855553 sprawdzone. Robi to profesjonalnie. Audi RS kumpel robil. Termin ok tygodnia do dwóch.i trwa ok 2 godzin.Warszawa okolica ulicy klasyków
to ten warsztat ? http://dobrymechanik.pl/mechanicy/wa...-schubert.html
opinie faktycznie dobre ;) przedzwonie w poniedziałek - Dzieki ;)
btw czy wiesz jakim sprzetem dysponuje ten Pan ?
Nie znam sprzętu ale znam opinie kumpli z szybkimi autami, ze super profeska. Dodatkowo gość sam sklada jakieś sprzęty. Auto po jego geometrii chodzi podobno jak po szynach. Sam miałem do niego zawitać ale mam daleko (Legionowo):-)