-
Demontaż wtryskiwaczy
Witam
Prośba o radę. Dzis chciałem wymienic wtryskiwacze benzynowe w swoim aucie, dostałem sie do czarnej listwy w ktorej jest od groma przewodów elektrycznych.
Napotkałem na taki problem, ze nie mogłem wypiac kostek elektrycznych z wtryskiwaczy, czy jest na to jakis patent ??? Nie chciałem szarpac na siłe, itd, zeby nie narobic sobie bólu ;) wiec odpusciłem.
-
Wtyczki elektryczne są zabezpieczone przed wysunięciem. To jest zapinka jak na innych wtyczkach, taki pręcik, trzeba go nacisnąć i ściągnąć wtyczkę.
Coś TAKIEGO.
-
tylko, ze ta wtyczka od gory jest zakonczona takim duzym kołnierzem, ktory scisle dolega do dolnej czesci tej czarnej listwy, ni jak mozna sie dostac do tej spinki, nawet nie ma jak wcisnac cienki srubokret
-
Zapewne chodzi Ci o kołnierz, który widnieje również na podlinkowanym przeze mnie zdjęciu.
Cały myk polega na tym, że nie podważasz tego pręcika/spinki jak to nazwałeś.
Wciskasz ją, a to można zrobić przez ten kołnierz nawet i wtedy ściągasz wtyczkę z wtrysku.
-
spróbuje tego sposobu nastepnym razem, tez mi sie wydaje, ze wtyczka powinna zejsc w miare łagodnie z wtrysku, nie chciałem niczego robic na siłe i kombinowac, zeby czegos nie uszkodzic, wolałem złozyc wszystko w całosc i zasiegnąc informacji na forum,
yaz - dzieki za info