-
Brak zasilania auta
Witam...
A wiec problem wygląda tak... Aku siedzi w aucie i jest naladowane... Klemy oczyszczone i dokrecone ale kontrolki sie nie swieca i ogólnie jest brak prądu w aucie... Nic a nic nie działa... Jakies pomysły? Aha bezpieczniki w schowku sprawdzone...
-
bezpiecznik główny albo brak masy na przewodzie od klemy ujemnej.
-
Masa super a gdzie bezpiecznik główny sie znajduje? Jezeli to ten pod maska to juz sprawdzony...
-
sprawdź klemę pirotechniczną
-
Bo ja może więcej szczegółów dam... Wiec wygladalo to tak... Wczoraj oglądałem e38 3.5 v8 z 98 roku... Smigalo lux torpeda i dzisiaj pojechałem odebrać autko... Właściciel wyjął aku do lądowania na noc i dzisiaj jak wkładał pomylił klemy... Plus lod minus podpiął... Więc zamieniłem klemy i bum... Auto odpalili ale pojawiła sie kontrolka ładowania... Zgasiłem auto i juz więcej nie odpaliło... Zamieniłem aku i wydaje sie ze auto rozładowało drugie aku... Ale jak wkładałem akumulator klemy iskrzyły pięknie ale nie było żadnej reakcji ze strony auta... Jakby nie dostawało prądu...
-
Alternator już pewnie powiedział papa , teraz tylko sprawdzać co jeszcze się upaliło
-
Czego mogę się jeszcze spodziewać? Bo oczywiście nie kupiłem tego auta ale zastanawiam sie nad zbiciem ceny i naprawa tego co zostało lub przyjęciem auta w celu opchniecia części...
-
sterownik silnika mógł przeżyć ponieważ go raz odpalileś , zapewne padły jakieś sterowniki samochodu np abs/klimy/świateł , zależy jakie miały zabezpieczenia . Bez dokładniejszego sprawdzenia sie nie obędzie.
-
Kabel pod autem ten co co z aku do altka leci ten co w profili zdejmij zabezpieczenie tam zazwyczaj go zjada starość
-
Dziwna sprawa... Zostawiłem autko u kolegi... Naprawil... Powiedział ze powie co to bylo w weekend jak flaszkę mu postawie... Wiec po weekendzie napisze co to bylo :\