-
Tuleja teflonowa
Pytanie na szybkości. Gdzie dostanę tuleję teflonową, tą co idzie z wąsa maglownicy do drążka środkowego? I ogólnie jak to się fachowo nazywa bo nie mogę tego znaleźć. Z góry dziękuję.
Chodzi mi o część nr 13. Czy ona ma wpływ na luz na kierownicy?
http://www.realoem.com/bmw/enUS/show...diagId=32_0334
-
w ASO kosztuje mniej niż 2 dolary :)
-
Kosztuje deko więcej niż 2 dolary, a najlepiej rzeczywiście w aso.
-
Ok, ale czy ta część ma wpływ na luzy kierownicy? Bo jak tam breche wsadziłem to to coś żyje sobie własnym życiem.
-
Ta tuleja nie ma wpływu na nic, poza tym, żeby brud nie dostawał się na uszczelniacz wałka. Jeżeli wszystko żyje własnym życiem, a w szczególności jest luz osiowy to przekładnia jest do zrobienia. Głównie w nich pada łożyskowanie, które wpływa na luz na zazębieniu tego wałka zdawczego ze ślimakiem. Koszt zrobienia całości z uszczelniaczami na porządnie nie przekroczy 1k PLN.
-
No dobrze, ALE. Skoro wsadziłem przekładnie z BMW którym sam jechałem i było zero luzów, to dlaczego od wsadzenia do mnie taki luz jest? Dodam, że na starej przekładni było identycznie. Kolumna? Krzyżak reaguje na najmniejszy ruch kierownicą. Sruby kontrującej na kolumnie nie mogłem już bardziej skręcić. Podejrzewam, że jest na maksa skręcona.
-
Musisz sprawdzić wszystkie drążki.
Sworznie drążka głównego mogą być wyrobione. Podobnie drążki kierownicze boczne.
Tak samo guma (element nr 15).
Sprawdzałeś te elementy?
Jeżeli są wyrobione to przy szybszej jeździe trzeba walczyć z autem.
-
wszystkie drążki sa nowe i zbieżność ustawiona. Na ramieniu z częścią nr 15 zero luzu. Luz jest właśnie na tym wąsie
-
A ten wąs (pitman arm) przy przekładni jest dobrze skręcony tą małą śrubą zaciskową?
-