Witam
Koledzy mam pytanie czy winom wypadania zap³onu morze byæ ¼le ustawiona instalacja lpg?bmw e38 740i
Wys³ane z mojego C6903 przy u¿yciu Tapatalka
Wersja do druku
Witam
Koledzy mam pytanie czy winom wypadania zap³onu morze byæ ¼le ustawiona instalacja lpg?bmw e38 740i
Ortografia kolego to nic trudnego.
Instalacja LPG to jeden z najczêstszych powodów wypadania za³ponu. ¬le ustawiona rozje¿d¿a adaptacje benzyny czego skutkiem mo¿e byæ brak mocy i falowanie obrotów.
A wypada tylko na LPG?
Jeszcze nie wiem pojerzdze trochê na benzynie i zobaczê.
Je¶li na benzynie nie bêdzie problemu(nawet pod obci±¿eniem) to bardzo prawdopodobne jest, ¿e problemem bêd± wtryski z gazu
ewentualnie uk³ad zap³onowy, do LPG potrzebny jest dobry uk³ad zap³onowy. Jakiekolwiek niedoci±gniêcia na LPG wyjd± od razu a na benzynie nie koniecznie. To jest spowodowane ¿e mieszanka paliwa z powietrzem na LPG ma wiêksz± rezystancjê i wymaga mocniejszej iskry do wytworzenia odpowiedniego zap³onu.
U mnie wypadal zap³on przy uszkodzonej cewce, pierw by³o to czuæ bardziej na benzynie, dopiero pó¼niej nasili³o siê na gazie.
W moim przypadku zosta³y wymienione wszystkie cewki i ¶wiece na nowe oraz sprawdzona szczelno¶æ kolektora.i nadal wypada³o:-S
Koledzy w³a¶nie przejecha³em siê buniom na benzynie tak z 80km
Silnik chodzi³ równo ani razu nie czu³em ¿e jest co¶ nie tak:-D
Teraz wszystko w rêkach gazownika.Dziêkujê:-D