-
Bulgotanie z bagnetu M52
Witam. Nic nie moge znalesc na ten temat wiec zakladam nowy.Panowie mianowicie dzisiaj rano bo odpaleniu auta rozlegl sie dziwny i glosny dzwiek z silnika,zgasilem,poogladalem rolki itp i odpalilem raz jeszcze i znowu to samo jakies dziwne syczenie,piszczenie,ciezko opisac.Wiec znowu zgasilem,odpalilem po raz 3 i cisza spokoj ??.Silnik suchutki.Teraz z kumplem odpalilem ja jeszcze raz i cisza,az za 6 razem pojawil sie ten dzwiek.Kumpel go nasluchiwal i mowi ze syczenie jakies slychac miedzy 6 cylindrem a grodzia;/.Potem jak zgasilem silnik to wyciagnal bagnet od oleju i zaczelo z niego syczec i bulgotal olej.Jakies cisnienie sie robi za duze czy co?? .Prosze o rady bo nigdy takiego czegos nie mialem a boje sie teraz nia jezdzic.silniczek to m52B28 na jednym vanosie. Z gory dzieki za pomoc!!
-
Sprawdź odmę i węże od niej czy nie są zapchane "masłem".
-
Weze sprawdze a ta odme wymienic na nowa ?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
-
Panowie ta odme czyscic czy nowa zamawiac od razu??? Macie moze jakis nr katalogowy tej odmy zeby miec pewnosc ze bedzie pasowala?
-
Odmy nie ma co czyścić, wymienić na nową i do tego wymień wszystkie wężyki z niej wychodzące.
Wszystkie elementy powinny wyjść ca. 400pln, np. z Meyle.
TUTAJ masz wylistowane numery części.
Nie wiem jak w M52, ale w M54 jest jeszcze wersja odmy na zimne kraje. Odma i jej wężyki są w gąbkowej otulinie, wykaz części na podst. e39 M54 TUTAJ.
-
Bardzo Ci dziekuje kolego za pomoc! Pozdrawiam ;-)
-
Panowie odma jest nowa,przewody wyczyszczone,nawet bagnet wyjelismy i wyczyscilismy.Przewody nie byly bardzo zawalone.Wszystko skrecone a dalej bulgota jak zgasze silnik ;/ jak odkrece korek wlewu na odpalonym to zaczyna telepac silnikiem a jak wyciagne bagnet to silnik ani drgnie;/ A jak tylko zgasze i wyjme bagnet to bulgota olej i syczy ! Co jest dalej nie tak??? Pomocy!
-
Pomoze ktos panowie ? Bo juz teraz totalnie nie wiem co robic
-
A wyjąłeś bagnet czy całą rurkę w której bagnet się znajduje ?
-
Uszczelka pod glowica albo glowica poszla sie pierniczyc... czyszczenie odmy i wezy nic ci nie da