-
Nie odpala 730d
Witam,
Moje BMW od kilku dni nie chce odpalić. Stało się to z dnia na dzień wcześniej nie było żadnych problemów.
Kręci ale nie odpala.
Dziś wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu. Niestety nic to nie pomogło.
Po poradach znajomego mechanika spróbowałem odpalić samochód na SAMOSTART.
Auto odpaliło lecz po "zabraniu" samostartu zgasło. Jak chodził na samostarcie w ogóle nie reagował na pedał gazu.
Czy miał ktoś z was podobny problem i ma jakiś pomysł co mogło się zepsuć.
Proszę o pomoc.
-
Komputer podstawa ja tak miałem powodem była pompa progowa komp wykaże błąd
Wysłane z mojego IdeaTabA1000-F przy użyciu Tapatalka
-
Pompę bym raczej wykluczył ponieważ po zdjęciu przewodu z filtra paliwa i przekręceniu kluczyka na zapłon ropa leci jak szalona.
-
Ile paliwa w baku, paliwo może lecieć, ale czy po odpowiednim ciśnieniem?
Tak jak kolega radził podłącz pod inpe i posprawdzaj błędy i parametry ciśnienia.
-
Paliwa mam około 25-30 litrów. Dzieki za podpowiedź jutro postaram się podłączyć pod kompa i sprawdzić.
-
Umnie też ropa leciała , auto nie odpalilo nagle nie było żadnych objawów , koledze ostatnio padła pompa w baku objawem było jak wyjeździl paliwo do połowy zbiornika nie mógł odpalić, u Ciebie może być też czujnik na listwie wtryskowej też czasem leci
Wysłane z mojego IdeaTabA1000-F przy użyciu Tapatalka
-
a nie wyjezdzileś czasem paliwa ostatnio jakoś mocno tzn do konca ?
-
Pompa podprogowa może pompować, ale jak ma za niskie ciśnienie to nie odpalisz. Za niskie to < 3 albo 3,5 bara, nie pamiętam dokładnie.
U mnie kiedyś zepsuła się dokładnie tak jak Tobie, żadnych objawów, aż któregoś ranka auto kręciło, kręciło, ale już nie odpaliło...
-
Auto naprawione.
Przyczyną okazał się EWS. Rozkodował się.
Wszystko śmiga jak należy.
Czy przy okazji tej dyskusji może mi ktoś podpowiedzieć gdzie znajdę moduł radia. Dodam że w bagażniku go nie ma. Jest tylko zmieniarka, napęd navi, wzmacniacz i jakieś dziwne małe urządzenie tak jakby na dużą kartę SIM.
-
za zmieniarką i wzmacniaczem jest radio, przy samej blasze błotnika, więc musisz wyciągnać po kolei zmieniarkę, wzmacniacz i głęboko z tył masz moduł radia