Kupno BMW e38 z za³o¿onym LPG
Witam!
Mam nadzieje, ¿e nie by³o ju¿ takiego tematu(przeczyta³em kilkana¶cie tamtów o LPG i nie znalaz³em). W razie gdyby sie pojawi³ prosze administratora o usuniêcie.
Chce kupiæ BMW e38, za kwote ok. 15000. Poniewaz, z rocznikow 94-96 ceny modeli w benzynie i zalozonym LPG nie roznia sie postanowilem kupic egzemplaz z LPG. Na forum znalazlem informacje, ze tylko 20% sukcesu to sprzêt a 80% to poprawno¶æ za³o¿enia. Z drugiej strony wiele osób wyra¿a opinie, ¿e je¶li BMW to tylko PRINS VSI, ewentualnie tañszy STAG. No w³a¶nie... czy mam szukaæ modeli tylko z tymi instalacjami? Bojê siê ¿e jak bêdê a¿ tak wybredny to bêdê kupowa³ e38 oko³o roku...
Czy w ASO bêd± mi potrafili sprawdziæ, ¿e dana instalacja dzia³a poprawnie w danym silniku? Przed kupnem przejadê z w³a¶cicielem ok. 100km na LPG i zobaczê jak siê sprawuje, ile spali itp., ale wydje mi siê ¿e mogê nie wy³apaæ b³êdów wspó³pracy instalacji LPG z elektronik± silnika, o czym pisze siê sporo na tym forum. Czy mo¿e lepiej zamiast do ASO podjechaæ do jakiego¶ gaziarza, który robi dany typ instalacji? Na co szczególnie zwróciæ uwage i co sprawdziæ w BMW z za³o¿onym LPG?
Pozdrawiam i z góry dziekuje za wskazówki!