Siema . mam pytanie mam panel klimatronika z pokrętami nawiewu czy moge bez jakiś problemów go wymienić na wpełni dotykowy. I czy będzie wszystko działało. Słyszałem coś o adaptacji.
Wersja do druku
Siema . mam pytanie mam panel klimatronika z pokrętami nawiewu czy moge bez jakiś problemów go wymienić na wpełni dotykowy. I czy będzie wszystko działało. Słyszałem coś o adaptacji.
Jeśli masz klimatronic to da się to przełożyć.
Panel należy dokodować po wymianie, wtedy będzie działać prawidłowo. W innym przypadku może nie działać np. klima(nie będzie spinać kompresora).
podobno zależy też od panela jaki chcesz założyć bo było ich co najmniej dwa rodzaje. szukaj takiego z roku 95 podobno najłatwiej go zaadoptować, ale czy to prawda to niech się wypowie ten co to ogarniał. Też jestem zainteresowany tym tematem bo auto jest z 94 i mam klimatronik z potencjometrami od siły nawiewu reszta to guziki.
Wymieniałem klimatronik z suwakami na ten z przyciskami - 1996 rok ważne żeby to zrobić przy włączonej klimie bo podobno jak sie to zrobi inaczej to nie będzie się załączać sprężarka - nie wiem u mnie wszystko działa. Podobno z nowszymi panelami może to nie działać! Tu opisałem wymianę http://7er.pl/showthread.php/16178-Z...l=1#post484690
Ja zmienialem panel na ten z przyciskami to trzeba zmieniac na odpalonym silniku z odpalona klima bo inaczej nie zalacza sprezarki od klimy.
Probowalem kodowac ncs itd ale dopiero wymiana na odpalonym silniku i klimie wlaczonej na starym panelu dala porzadany efekt.