-
Zegary-wymian
Witajcie.
mam pytanko.
Ponieważ mam popsute zegary-górna część blatów jest uszkodzona to chciałbym je wymienić. Jest Mnóstwo Anglików w bardzo atrakcyjnych cenach. Moje pytanie jest takie.
-Czy będą pasowały(zakładam że ramki z km i obrotami da się podmienić)?
-Czy od silnika 3.6 będą pasowały do mojego 4.4
-Czy trzeba będzie programować je co przełoży się już na cenę?
-
Każde zegary trzeba będzie zakodować do auta, nie tylko te z angola. Wydaje mi się, że nie powinno być żadnego problemu z zegarami od 735i.
-
Co masz namyśli, górna część blatów uszkodzona?
Jeśli rozebrałbyś nowe i swoje zegary.
Przełożył płytkę elektroniczną(lub przelutował jeden scalak z płyty do płyty) to nie będzie potrzebne kodowanie ani kombinacje z wpisaniem prawidłowego nr VIN.
Samą płytę da się przełożyć.
Tak na prawdę to nawet zegary z Diesla da się uruchomić i będą poprawnie pokazywać, tylko skala obrotomierza będzie za mała
-
U mnie uszkodzona jest polowa zegarow obie polowki w gore. Tam gdzie wyswitla sie nawi, ukryte menu itp. Reszta dziala.
-
Czyli mówisz że śmialo mogę kupić angielskie i przelutować sam wyświetlacz.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
-
Nic nie trzeba lutować.
Wyświetlacz jest połączony z płytą za pomocą tasiemek wpinanych do płyty, więc da się to wszystko rozebrać na części pierwsze.
Ze wskazówkami nie ma już takiego problemu jak w E38/E39, można je po prostu pociągnąć.
Na początek to może rozbierz swój licznik, żeby sprawdzić czy po prostu ktoś tam nie grzebał(standardowo przebieg) i źle poskładał itp.
-
Rozumiem że trzeba ściagać kierkę. Nie ma sposobu aby ja opuścic w pozycji maksymalnej w dól i np odpiać zasilanie.
-
Nie trzeba demontować kierownicy.
Na maks do siebie i na dół.
Jedynie listewkę pod licznikiem trzeba zdjąć i lewe drewienko gdzie jest kratka(najpierw wyciągasz kratkę, później będziesz widział nakrętkę, trzymającą drewno)
Ostatnio tak wyciągałem licznik do zmiany VIN i poszło bez problemu
-
No dobra ale nie odcinac zasilania. Kierke zrobic jak zeby zostala w samym dole. U mnie chowa sie po wylaczeniu silnika
-
Po wyciągnięciu kluczyka nadal możesz regulować kierownicą przez jakiś czas ;)