-
problem z obrotami
witam wczoraj udalo mi sie kupic e32 w zaskakujacym stanie lecz ma jeden mankament wolne obroty warjuja czy jest zimny czy rozgrzany jest to samo....faleuja gora dol....czasami przez chwile jest dobrze....temu falowaniu towarzyszy dziwny dzwiek z silnika takie piszczenie.....auto 3 litry i ma lpg....i jest to samo na pb i lpg.....poprzedni wlasciciel wspominal cos o silniczku krokowym.....
-
Sprawdź również szczelność wszystkich połączeń z silniczkiem krokowym. U mnie to było przyczyną. m30 są bardzo czułe na ''lewe'' powietrze
-
no wlasnie dzisiaj zauwazylem ze jest dosc luzne to polaczenie z tym silniczkiem....nawet zadnej tam opaski nie ma tylko tak wsadzone....jutro zaloze extra tam opaske silnikczek przeczyszcze i zobacze czy bedzie lepiej
-
Przede wszystkim sprawdź połączenia gumowych węży a w szczególności podciśnieniowe od LPG.
-
Jaka instalacja? Sekwencja czy śruba? Spróbuj najpierw podmienić od kogoś sam przepływomierz.
-
hej z tymi podmiankami przeplymowierza to ciezko ja mieszkam w niemczech od 5 lat i nigdy nawet takiego auta tu nie widzialem nie mam skad to wziasc....lpg stare to pierwsze....zmienie ten silniczek bo najtaniej i zobacze czy sie cos poprawi....zauwazylem przy odpalaniu siwy dym z wydechu....i czasami ciezko odpala....
-
hej witam wymienilem wczoraj ten silniczek krokowy i zero poprawy....weze sprawdzalem te za przeplywomierzem i wszystko ok ten od lpg musze jeszcze sprawdzic. od czego mam teraz zaczac przepluwomierz wymienic? moze swiece? jest jeszcze jedna sprawa auto mi gdzies duzo paliwa zabiera bo na 350-400km 20l a tylko odpalam na bp i od razu na gaz przelaczam....a wyciekow raczej nie ma bo nie czuc benzyny.....doradcie cos
-
Sprawdź wszystkie podciśnienia, te idące pod kolektor również - korek wlewu oleju też możesz zobaczyć czy ma całą uszczelkę. Było tyle tematów z tym związanych, że nawet grafika w googlach daje odpowiedzi. Co do uciekającego paliwa, to masz przewody gumowe idące od kolektora i są one na cybantach - może puszczają cybanty, tak samo przy filtrze paliwa. Ciężkie zapalanie - przewody, kopułka, palec, świece, regulator ciśnienia paliwa, luzy zaworowe... A tak szczerze, to nie dojdziesz z tym autem do ładu skoro od początku piszesz, że coś tam najtaniej, to wymienię. Tu trzeba wszystko sprawdzić, wystarczy, że masz gaz na śrubie - to już jest początek melodramatu.
-
Worki ze nie odpisalem ale za dużo pracy a wiec przyczyna tej awarii był regulator ciśnienia paliwa....wymienilem i jak ręką odjal wszystkie problemy...lecz nad autem chyba cos wisi...nacieszylem się tym wszystkim może z tydzień i kolejny feler...znowu ciężko pali na bp w ogóle nie skręca się w obroty i gaśnie przełącze na LPG działa ale faluje i trochę zamulony...na bp kopci na siwo na LPG na bialo. Komputer u mechanika pokazał sondę lambde i tak tez myslelismy....wymienilem i dalej to samo a nawet chyba bardziej zamulony....co mogło teraz się posyłać...i czemu na LPG jakoś tam jeździe a na bp wogole....jutro pojade sprawdze czy sada wyskoczy znowu....
-
witam moj temat dalej sie ciagnie.....przyczyna byl przeplywomierz wymienilem go i na bp chodzi super zero zastrzezen ale na lpg odpale obroty normalne gazuje wszystko ok tylko jak jade i naprzyklad przy 2 tys obrotow wcisne sprzeglo obroty spadaja normalnie ale nie do 700 obr tylko na sam dol i gasnie....i czuje ze jak jade np na 5 i puszczm gaz i od razu dodaje to jest szarpniecie na bp tych objaw nie ma....podpowiedzcie co sprawdzic....bo jak jezdzilem na odpietym przeplywomierzu to znowu na lpg chodzil normalnie....a skad teraz ta usterka??????