Xenon gaśnie podczas jazdy
Jakiś czas temu miałem stłuczke w której dostał prawy przód ... zbita lampa ... Wszystko już naprawione, reflektor wymieniona aczkolwiek przetwornica ze starej rozbitej lampy została przełożona do nowej ... Od kad odebrałem auto od mechanika czesto gaśnie mi prawy xenon i w zwiazku z tym moje pytanie, mianowicie czy może mieć z tym coś wspólnego przetwornica i czy po podłączeniu do kompa wyjdzie co jest grane ?? Pozdrawiam
Re: Xenon gaśnie podczas jazdy
Cytat:
Zamieszczone przez MastaKleszcz
Jakiś czas temu miałem stłuczke w której dostał prawy przód ... zbita lampa ... Wszystko już naprawione, reflektor wymieniona aczkolwiek przetwornica ze starej rozbitej lampy została przełożona do nowej ... Od kad odebrałem auto od mechanika czesto gaśnie mi prawy xenon i w zwiazku z tym moje pytanie, mianowicie czy może mieć z tym coś wspólnego przetwornica i czy po podłączeniu do kompa wyjdzie co jest grane ?? Pozdrawiam
Jaki masz kolor światła (po kilku minutach jak się rozgrzeje) jeżeli masz już żółte lub pomarańczowe to żarówka do wymiany jest to normalna reakcja kończącego się żarnika, bo od tego powinieneś zacząć i nie patrz że żarnik ma 6 miesięcy bo jak kupiłeś na allegówno to wszystko możliwe. Jeżeli żarnik świeci cały czas ładnie, światło jest białe wchodzące we fiolet, niebieski, lub minimalnie żółtawy (zależy od temperatury jaką kupiłeś) to jest ok i przyczyny musisz szukać tam gdzie inni wskazują.