Naprawa rolety przeciwsłonecznej tylnej szyby
Mam plan się w końcu za nią solidnie zabrać, ale nie chciałby rozbierać pół auta, ucząc się na swoich błędach, więc chciałbym zasięgnąć porady u Was.
Roleta nie działa od zakupu auta przeze mnie. Komputer nie pokazuje błędu wprost - moduły komfortu są czyste. Zrobiłem test przycisków tylnej rolety przez DIS - wszystkie reagują poprawnie, więc sygnał prądowy jest. Roleta mimo to nie działa. Reakcji nie ma żadnej - nic nie cyka, nic nie próbuje się podnieść. W systemie mam błąd klimatyzacji - to podobno on wskazuje na niedziałającą roletę. Powiem szczerze, że nie uśmiecha mi się w ciemno kupować panelu klimy, bo używka kosztuje niemało, więc chciałbym wyeliminować inne możliwe przyczyny. Prosiłbym o sugestie jak byście się zabrali za naprawę - co jest najbardziej oczywiste do bezkosztowego sprawdzenia z Waszego doświadczenia.
Z pytań, które mnie nurtują - do elektryki rolety dostanę się od strony kufra, czy trzeba rozbierać panel za fotelami? Jeśli trzeba się zabierać za fotelami, to gdzie znajdę zatrzaski/śruby? Z tył mam fotele komfortowe (pełne sterowanie oparciem i siedziskiem), więc ich wyciągnięcie to pewnie nieco więcej babraniny, niż w przypadku zwykłych foteli.