-
Wielka Prośba
Witam,
Jako ,że robiłem przekładke w swojej Buni , wymianie uległa również nagrzewnica. Po wymianie w aucie nadmuchu praktycznie nie ma. Szyby parują a Mechanik twierdzi ,że tak powinno być i że mam na włączonej klimie jeździć to nie będzie parować, i chce żebym mu udowodnił ,że w BMW 7 nadmuch dmucha mocniej niż w chwili obecnej u mnie. Czy jest ktoś z Krakowa kto posiada BMW 7 /E65/E66 i byłby w stanie (oczywiście koszty dojazdu zwróce) podjechać do Warsztatu na Prądniku żeby udownić mechanikowi ,że jego nagrzewnica nie działa prawidłowo ? Za pomoc byłbym dozgonnie wdzięczny. Kontakt telefoniczny 531 813 430 Marcin
-
Ja nie mam przekladki i auto w srodku suche a szyby podczas deszczowej pogody tez paruja. Moze tak ma byc?
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
-
Mi tez czasem paruja jak popada,nie zawsze, filtry weglowe, nowe... Kiedys mnie to irytowalo ale juz przestalo
-
Wystarczy ze wejdziesz do auta w wilgotnym ubraniu lub wilgotność na zewnątrz jest bardzo wysoka do tego różnica temperatur i szyby w środku będą parować.
Klimatyzacja osusza powietrze i po problemie.
Nawiew w e65 w porównaniu do e38 i e32 może wydawać się bardzo slaby.
-
W passacie woda mi sie lala do środka aż chlapalo w dywaniku kierowcy i szyby nie parowaly a tu suchutko i paruja widocznie taki urok tego auta.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
-
Bardzo ważny jest filtr kabinowy - jeśli pracuje OK nie powinno być parowania,
choć u mnie podczas deszczu jest para na dole szyb tylnych na przedniej i bocznych nic nie dzieje się, oczywiście nawiew na szyby a nie na auto
-
Filtry mam Mann węglowe wymienione 6 miesięcy temu ale paruja szyby podczas deszczu. Nic poważnego delikatnie.
-
u mnie raz podczas deszczu zaparowało auto tak że musiałem stanąć bo nic totalnie nie było wdać, ale spowodowane tez to było bardzo gwałtowną zmianą warunków atmosferycznych !
-
Chodzi o to ,że nadmuch był , a teraz go nie ma zupełnie nie ma. Dlatego chce żeby ktoś mi pomógł i podjechał , albo ja podjade żeby gościowi udowodnić ,że ten nawiew nie działa tak jak powinien.
-
Może sprawdź tak: włącz opcje nadmuchu ciepłego na przednia szybę (tak zwane ogrzewanie przedniej szyby), nawiew powinien kręcić na max obrotach tak ze jest wyraźnie słyszalny.