-
Czujnik PDC zamiennik
Witam
Sprawdzenie uchem czujników wykazało u mnie po jednym padniętym czujniku przód i tył. Kupiłem na allegro zamienniki po 60 zł, oba po wymianie cykają tak jak cała reszta, a mimo to przy wbiciu wstecznego słyszę tylko długie buuu i dioda mruga, czyli dalej system niesprawny. Wszystkie czujniki wzbudzają się, wszystkie cykają, a mimo to system nie działa. Jakieś pomysły oprócz "kup oryginał"?
-
Prawopodobnie masz uszkodzony jeszcze któryś czujnik.
Ja w swojej e38 ma jeden nieoryginalny i działa bez problemów.
-
Ja tez kupiłem za 50zł zamiennik i smiga az miło
Pozatym to zrób test PDC na tzw. palec a nie na ucho
-
Jak zrobić taki test PDC bo mam taki sam problem jak kolega długie buu i miganie diody
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
-
Wrzucasz wsteczny i dotykasz palcem głowki czujnika, powinieneś czuć takie mrowienie delikatne, to by oznaczało że czujnik jest sprawny. Jeśli czujniki sprawne a nadal ukłąd nie działa to może być coś nie tak z samym modułem PDC, jest w okolicy akumulatora w bagażniku, pod bezpiecznikami
-
Trzeba tez podpiac pod komp to ci tez powie co masz nie tak. U mnie wszystkie czujniki sprawne, a tez PDC świruje, pika i cyka jak chce.
-
Na palec i na ucho nie zawsze działa, u mnie cykały wszystkie z tył, a a PDC nie działał. INPA pokazał jeden czujnik z tył uszkodzony (cykający) wymieniłem i wszystko działa.