-
chrobotanie z rozrzadu
panowie falujace obroty opanwane teraz mam pytanie z okolic rozrzadu i pompy waku slychac obcieranie cykanie mial ktos taki problem czy rozrzad do wymiany czy poprostu cos obciera w weekend skocze do garzu moze cos zauwaze cyz poprostu sam napinacz do wymiany ??
-
Mogą to być objawy, alternatora,pompy vacum itp.
-
tak obstawiam albo rozrzd albo pompa tylko czy sa jakies sposoby zeby sie upewnic czy to pompa?
-
Oscyloskop i sprawdzać po kolei.
-
Powiedz mi co ty chcesz tym oscyloskopem mierzyć ?
Ja tam bym wziął stetoskop i nasłuchiwał !
-
Oczywiście miał być stetoskop , pisałem na szybko ;)
-
chlopaki chyba doszedlem z mechnkiem co jst przyczyna chrobotania sprezarka klimatyzacji kiedy klima jest wylaczona caly czas sluchac ten uciazliwy dzwiek ale jak wlacze klime jst zupelna cisza co wy na to planujemy sciagnac pasek ze sprezarki i wtedy bedzie napewno wiadomo czy to to
-
przecież to wróżenie z fusów zrób jak pisałeś to będzie cos wiadomo, szklanej kuli nikt nie ma !
-
Mam to samo z pompą klimatyzacji. Jak jest wyłączona to chrobocze, jak jest załączona to jest cisza ;) Ja się już przyzwyczaiłem :)
-
po zdjeciu paska cisza bloga tego barkuje do pelnego zadowolenia sprezarka zamowiona zrzucal ktos? sprezarke da rade zrobic samemu czy trzeba fachowca ?? na pierwszy rzut oka zadna filozofia sa jakies niespodzianki?