-
Bardzo poważny problem .
Witam serdecznie od tygodnia nie mogę odpalić samochodu , auto utknęło w trójmieście i tam zostało .
Zostawiłem go na około 3 minuty na parkingu , po powrocie samochód już nie zapalił . Po wsadzeniu kluczyka wszystko działa , zapala ją się kontrolki wszystko sie uruchamia , lecz nie kręci rozrusznik . Został on już zregenerowany lecz w dalszym ciągu nic się nie dzieje , auto nie ma żadnych błędów . Jedyne co zauważyłem to lekkie pocenie z miski skrzyni ( jest nowa Mana i nowy olej )od około 20 tys km . Miał ktoś podobny przypadek ? . Jest to 3 litrowa benzyna z 2006 roku . Dodam jeszcze że podczas jazdy wszystko było ok , zrobiłem poprzedniego dnia jakieś 300 kilometrów a w dniu awarii był odpalany jakieś 4 razy i wszystko było dobrze .
-
W prostszych autach takie problemy zdarzają się przy problemach z masą. Sprawdź też bezpieczniki i przekaźniki.
-
Wygląda na immobilizer. Specjalista z interfejsem pewnie załatwi sprawę.
-
Właśnie specjalista , od tamtej środy się bawi i nic nie wiadomo do tej pory . Nie wiem czy tak się mocno zna , czy to taki poważny problem z tym autem .
Podobno wszystko jest dobrze a nie chce zapalić , nie wiem co mam o tym myśleć potrzebuje pilnie auto a nawet nie wiem co mam zrobić żeby naprawić swoje .
-
Kręci i nie odpala, czy nie kręci w ogóle?
Jakie błędy w sterowniku silnika, skrzyni?
-
Też bym obstawial immobilizer. Chyba nawet inpa można to zrobić.
-
Nie kręci zupełnie , totalny brak rozrusznika .
Został już wyjęty i zregenerowany , mimo że był dobry .
Automat stopu również ok .
-
A ja myślę że coś się gdzieś rozłączyło,odpięło itd
Skoro auto wcześniej jeździło i było wszystko ok i zostawiłeś je na 5 min to przecież nie mogło się popsoć w ciągu chwili
posprawdzaj klemy,wszystkie przewody poodkręcaj wszystko i samo wyjdzie
-
nawet jak rozrusznik jest brany na krótko to też nie kręci ??
-
Czy ktos probowal na nowo "sparowac" CAS z DME ?
Wystarczy do tego INPA i ktos kto ma o tym pojecie.
Najprawdopodobniej to rozwiaze caly problem.
Nie masz przypadkiem aku na wykonczeniu ?