-
Jaki producent opon
Witam,
Pytanie jak w tytule. Planuje zakup nowych letnich opon do BMW e38 silnik 2.8 1997r. i jakiego producenta opon najbardziej polecacie? Model producenta tez mnie interesuje. Szukam rozmiaru opon 235/55 R17.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pzodrawiam
-
Uniroyal Rainsport 3. U mnie sprawdzaja się rewelacyjnie. Polecam.
-
Popatrz sobie na testy ADAC, pomogą Ci podjąć wybór w zależności od półki cenowej, na którą chcesz patrzeć.
http://www.oponeo.pl/artykuly/prasow...y-opon-letnich
-
Generalnie co byś nie wybrał z oferty takich firm jak: Uniroyal, Continental, Dunlop. Goodyear czy Michelin, będzie to dobry wybór. Skup się na cenie. Ja zawsze szukam okazji cenowych i nie skupiam się na konkretnym modelu danego producenta. Ostatnio np. kupiłem nowe Pirelli P7 Cinturato 225/65/16 za 950 zł. Oponki z 2014r. Jestem bardzo zadowolony ;)
-
Ja polecam Continentale ze względu na stosunek cena/jakość. Biją na łeb wiele droższych opon a są we w miarę przystępnej cenie. Przyjrzyj się np. ContiSportContact.
-
Też polecam Continental - mam obecnie i są OK. W poprzednim wozie - E38 testowałem nowe Taurus-y i sprawdziły się bardzo dobrze a cena śmiesznie niska :) W testach nieźle wypadają opony chińskie czy koreańskie choć oczywiście nie te najtańsze :)
-
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Wybór padł na Continental:) Pozdrawiam
-
Ja mam słabe doświadczenia z Conti, w dwóch setach po około dwóch latach opony stały się twarde I głośne nie do zniesienia. Nigdy więcej tej marki.
-
Najpierw powiedz czy chcesz oponę bardziej miękka czy twardą, taka która lepiej trzyma w zakrętach na suchym czy w deszcz, czy Twój styl jazdy to spokojny, dostojny, czy lecisz mocniej deptac gaz.
-
Ja tam na Berlingo mam już 2 komplet Contiego 225/45/17. 2 lata miałem Sportcontact 3, a teraz sportcontact 5 i oba uważam za zajebiste gumy. Dzięki nim taki wóz jak Berlingo zmienił się nie do poznania. W zakrętach jest jak przyklejony do drogi, a na prostych jedzie jak po szynach nawet przy prędkościach rzędu 180-190. Tak więc jeśli zdecydowałeś się na gumy tej marki to dobry wybór ;)
ttrol ma trochę racji. Poprzednie modele Contiego często się ząbkowały. W nowych ten problem raczej nie występuje.