-
dystanse do bmw e65
witam troche szukalem ale nic nie znalazlem na ten temat....szukam do swojej e65 dystanse przod 20mm tyl 25-30mm.....moje pytanie czy dystanse musza bys specjalnie dedykowane do e65 czy np beda pasowac z e60 czy np z 39 bo kilka takich znalazlem od tych modeli....dzieki za info
-
najwszniejsze to 5x120 i średnica piasty ( tylko e39 miało inną ) ;)
-
5x120 wiem tylko chodzi mi z jakiej bmw by to jeszcze pasowalo....to e39 odpada??
-
e 39=74.1mm np e60 e34 e32 e36 e38=72.6mm średnica piasty
-
ok super to szukam dalej dzieki chlopaki
-
Witam wszystkich!
Chciałbym przyłączyć się do tematu. Podpowie mi ktoś jakie dystanse zastosować do mojej e65, ponieważ mam możliwość kupienia pięknych felg z X6 w rozmiarze 10J 20' ET40 (przód) oraz 11J 20' ET37 (tył). Zależy mi na tym, żeby auto dobrze się prowadziło i dobrze wyglądało (ale żeby koła nie wystawały i nigdzie nie obcierały) stąd moja prośba do klubowiczów znających się na tym. Dodam jeszcze, że zawieszenie jest standardowe.
zapomniałem jeszcze zapytać czy 10' z przodu to nie za szeroko jak na e65? i jakie opony na te felgi najlepiej założyć? przód 255 a tył 315 będzie ok?
Edytuj posty!
-
dystanse przód 15 mm, tył 20 mm.
Bedzie Ci zle manewrowac na parkingu gdy trzeba bedzie skrecic pod katem 90 stopni i zaparkowac przodem. Kola nie beda sie do konca skrecaly jak na fabrycznym rozmiarze. Jesli to fajne koła to może i warto, da sie jezdzic na takim rozmiarze, ale roznice poczujesz od razu.
-
Źle skręcać w jakim sensie? Będzie coś obcierać? Różnica w jeździe będzie na gorsze? Koła są bardzo ładne i praktycznie nowe...
-
W sensie, że felgi od X6 są raczej za duże do E65 i taki "walec" 255mm z przodu będzie dawał dużo pracy przekładni + zmniejszy zwrotność auta.
Standardowe felgi do E65 to 8'' dla 17'' i 18'' oraz 9'' przód i 10'' tył dla 19'', 20'' i 21''. Poza tym może Ci całkiem niezły koszmarek wyjść.
-
Rozumiem... to chyba sobie jednak odpuszczę. Szkoda, ale tak myślałem, że te 10 cali na przód to może być za szeroko. Ciekawe czy ktoś z forum miał lub ma coś takiego u siebie...