-
szybka jazda
Chciałem spytać jak to jest z tymi dieslami,ale mocnymi.Wczoraj leciałem moja 745 i nie jedno auto pękło przy 200-230km/h.Aż trafiłem X6 5,0 XD.To się odpychało nawet nawet.Dopiero przy 240 i ponad poradiłem sobie z rywalwm.Ale nie było łatwo..I tu moje pytanie.Czy takimi dieselkami da się tak latać spokojnie ponad 200 km/h ????? Nie ukrywam że my¶le o zmianie mojej e65 po nowym roku,nowe 750 maj± wady w silnikach.I dlatego pytam o mocne Dieselki....Czy da się nimi latać ponad 220km/h powiedzmy 150km non stop.TO WAZNE dla mnie jest,bo często się przepieszczam i jak nie widze 2 z przodu to po prostu nie jade.
-
Kiedy¶ z kumplem lecieli¶my do Poznania, jechali¶my Fordem C-Max chyba z 2.0 diesel + 6 skrzynia, tylko bramki nas zwalniały i co jaki¶ czas jaki¶ tir czy inne auto. Lecieli¶my cały czas 210km/h przy 3,5tys obrotów, cały czas. Szedł bez dyskusji, żadnych problemów, tak samo Volvo S60 D5, prędko¶ć ok 215km/h i też nie było problemów. Oczywi¶cie występuje jaka¶ tam większa eksploatacja elementów silnika, ale jak producent podał że prędko¶ć max np wynosi 220km/h to spokojnie do 210 można go cisn±ć cały czas.
-
To nie te czasy, że diesel to tylko do pyrkania. Poza tym w takiej F01 w dieslu przy 210km/h masz pewnie nie więcej jak 3000 obrotów. Ja miałem 5.0 V10 TDI i 740d i lekko u mnie nie miały, a chodziły jak pszczółki, nawet Passat 2.0 Tdi wytrzymał spokojnie moj± dynamiczn± jazdę :):)